Kurbağa Adamlar su altında da suçla mücadele ediyor!

Türk Polis Teşkilatı bünyesinde yer alan dalgıç polisler, halk arasında bilinen adıyla 'Kurbağa Adamlar', yurt içindeki sularda suçla mücadele ve arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev alıyor.

Kurbağa Adamlar su altında da suçla mücadele ediyor!
Yayınlanma:

Türk Polis Teşkilatı içerisinde yer alan ve zorlu doğa koşullarına karşı dayanıklılık gösteren bu özel eğitimli ekipler, hem ceset hem de suç aletlerini bulma konusunda kritik rol oynarken, aynı zamanda doğal afetlerde de arama kurtarma faaliyetlerinde yer alıyor.

SU ALTI GRUP AMİRLİĞİ'NİN GÖREVLERİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı olarak görev yapan dalgıç polisler, sorumlu oldukları bölgelerdeki vakaların aydınlatılmasına yardımcı oluyor. Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat illerinde görev yapan bu ekip, özellikle suya düşen ya da su altında kalan ceset ve suç aletlerini bulmakla görevlendiriliyor. Dere, çay, ırmak ve nehirlerde yaşanması muhtemel olaylara karşı günün her saati hazır bulunan 'Kurbağa Adamlar', ihtiyaç duyulması halinde görev bölgeleri dışındaki daha büyük sularda da olaylara müdahale edebiliyor.

polis2.jpg

ZORLU EĞİTİM SÜRECİ

Dalgıç polisler, ilgili mülakatlar ve testlerden başarıyla geçtikten sonra iki buçuk aylık zorlu bir eğitime tabi tutuluyor. Deniz Polis Okulu'nda tamamladıkları eğitim sonrasında, yurdun dört bir yanına giderek güvenliği sağlamaya çalışıyor. Türkiye genelindeki 224 dalgıç polis, rutin antrenmanlarının yanı sıra tatbikatlarla da beceri, kabiliyet ve kondisyonlarını en üst seviyede tutuyor.

SON TEKNOLOJİ EKİPMANLAR

Dalgıç polisler, görev aldıkları suyun özelliklerine göre ıslak, yarı kuru ve kuru olmak üzere üç farklı dalış kıyafeti kullanıyor. Bu kıyafetler sayesinde hem rahat çalışabiliyor hem de olası riskleri en aza indiriyor. Ayrıca, 42 metrelik dalış sınırının ötesinde ya da düşük görüş mesafesinde, uzaktan kumandalı su altı robotu, hassas dedektör, elektronik can simidi ve su scooterı gibi ileri teknolojik ekipmanlardan faydalanıyor. Bu ekipmanlar, dalgıç polislerin envanterine sürekli eklenen yeni cihazlarla güçlendiriliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.