MSB 3 bölgede kritik operasyonları duyurdu: 19 terörist etkisiz!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 7, 8 ve 9 Eylül 2024 tarihlerinde Irak’ın kuzeyine düzenlenen başarılı hava harekâtları sonucunda toplam 19 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu. Operasyonlar Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde gerçekleştirildi.

MSB 3 bölgede kritik operasyonları duyurdu: 19 terörist etkisiz!
Yayınlanma:

MSB’nin açıklamasına göre, harekâtlar kapsamında Gara’da 10, Hakurk’ta 6 ve Kandil’de 3 terörist etkisiz hâle getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), sınır ötesinde terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü ve terör unsurlarını kaynağında yok etme stratejisi doğrultusunda, süratli ve kesintisiz operasyonlara devam edileceği vurgulandı. Açıklamada, "Mehmetçik pençesi terör örgütlerinin peşini bırakmayacak" denilerek, operasyonların alışılmadık ve öngörülemez taktiklerle yürütüldüğü ifade edildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki terörist unsurlara yönelik gerçekleştirdiği hava harekâtları, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Terör örgütlerine karşı sürdürülen bu operasyonlar, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlama amacıyla gerçekleştirilirken, ulusal güvenliğe tehdit oluşturan unsurların etkisiz hâle getirilmesi için harekâtların devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.