Narin Güran davasında sıcak gelişmeler: Bir kişi daha gözaltına alındı, amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alınacak

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında önemli gelişmeler yaşandı.

Narin Güran davasında sıcak gelişmeler: Bir kişi daha gözaltına alındı, amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alınacak
Yayınlanma:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerden, aralarında Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Fuat Güran’ın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Diğer yandan, 4 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Narin Güran’ın annesi Yüksel ve ağabeyi Enes Güran "kasten öldürmeye iştirak", amcası Fuat Güran ise "suç delillerini yok etmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amca Salim Güran’ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy da aynı suçlamalarla tutuklandı.

Şüphelilerden amca Kurtuluş Güran, kuzeni Melike Güran, Ömer Faruk Güran ve Salim Güran’ın bir başka işçisi R.A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, amca Salim Güran'ın ifadesi alınmak üzere tekrar adliyeye sevk edilmesiyle birlikte bir şüpheli daha gözaltına alındı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeninin Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde bulunduğunu ve üzerinin taş ve dallarla gizlendiğini açıklamıştı. Soruşturma devam ederken, toplamda 24 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran’ın talimatıyla çocuğun cansız bedenini dereye atmakla tehdit edildiğini iddia etmiş ve 10 Eylül’de tutuklanmıştı.

Bu korkunç olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada, Narin Güran’ın öldürülmesine dair aydınlatılmaya çalışılan süreçte toplamda 10 kişi tutuklanmış, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış durumda.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.