Narin Güran'ın babası Arif Güran, serbest bırakıldıktan sonra ilk kez konuştu: "Fenomenler nemalanmasınlar..."

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, serbest bırakılan baba Arif Güran, acısını ve umudunu dile getirdi.

Narin Güran'ın babası Arif Güran, serbest bırakıldıktan sonra ilk kez konuştu: "Fenomenler nemalanmasınlar..."
Yayınlanma:

Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturmada, gözaltına alınan baba Arif Güran, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Tavşantepe Mahallesi'nde basın mensuplarına açıklama yapan baba Güran, yaşadığı acıyı ve adalete olan güvenini ifade etti. Devletin kızının katilini bulacağına inandığını belirten Güran, "Bu işi devlet çözecek, ben buna inanıyorum. Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak." dedi. Eşi, oğlu ve ailesinden birçok kişinin tutuklandığını hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Güran, devletin bu süreçte elinden gelenin fazlasını yaptığını ve kızının bulunması için büyük çaba harcandığını vurguladı.

Baba Güran, kızının mezarını sabaha karşı ziyaret ettiğini belirterek, "Gece sabaha karşı geldiğimde kızımın mezarını ziyaret ettim. Tanımadığımız kişilerin gelip kızımın mezarında fotoğraf çekmesi... Fenomenler nemalanmasınlar." dedi. Soruşturmanın hala devam ettiğini ve devletin adaletin yerini bulması için çalıştığını belirten Güran, "Kim bizden ne istedi? Çekirdek bir aileydik, lüks bir hayatımız yoktu." diyerek duygularını ifade etti.

Kızının ölümüne ilişkin soruşturmanın selameti için tüm köyün bile gözaltına alınabileceğini ifade eden Güran, "Devlet kimden şüpheleniyorsa, devlet bugün beni de alabilir onu da alabilir, herkesi de alabilir. Bu soruşturmanın selameti için devlet herkesi alabilir." dedi. Ayrıca, şüphelendiği birileri olup olmadığı sorusuna, şüphelendiği kişilerin jandarma ile paylaşılacağını belirterek cevap verdi.

Olayla ilgili basında çıkan bazı yanlış haberlerden rahatsız olduğunu ifade eden Güran, "Medyada bazı insanlar ailem için çok fazla yorum yapıyor. Devletin, Valiliğin yaptığı açıklama ne ise doğrudur." şeklinde konuştu. Baba Güran, adaletin yerini bulacağına inandığını ve Türk halkının manevi olarak kızı Narin’e sahip çıktığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.