Staj ve Çıraklık Mağdurları'nın beklediği EYT'de son durum

Emekliler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılmasının ardından zam haberini beklemeye başladı. EYT'den yararlanamayan staj ve çıraklık mağdurları ise kendileri adına müjde bekliyor...

Staj ve Çıraklık Mağdurları'nın beklediği EYT'de son durum
Yayınlanma:

Gündemden düşmeyen ve sosyal medyada çok kez ifade edilen staj ve çıraklık mağdurlarının beklediği haber geldi. 250 bin kadar staj ve çıraklık mağdurunun EYT'den yararlanabilmesi için torba yasa, gündemde yer alıyor.

1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı Kanun ile birlikte sigorta başlangıçları yapılmasına rağmen primleri yatırılmayan staj ve çıraklık mağdurları, uzun süredir emeklilik hayalini gerçekleştiremedi. Bu mağdurlar, emeklilik hesaplamalarında bu sürecin sayılmaması nedeniyle EYT'den de faydalanamıyorlardı.

OLUMLU GELİŞMELER SİNYALİ

Sayılarının 250 bin civarında olduğu tahmin edilen staj ve çıraklık mağdurları için son zamanlarda olumlu gelişmeler yaşanmaya başladı. Meclis'e emekli maaş artışlarının yanı sıra staj ve çıraklık mağdurlarını da ilgilendiren düzenlemenin torba yasaya konulacağı öğrenildi.

Bu düzenlemenin yasalaşması halinde, staj ve çıraklık mağdurları için emeklilik hesaplamalarında bu sürecin sayılması sağlanacak. Bu da mağdurların emeklilik yaşını düşürecek ve emeklilik maaşlarını artıracak.

Staj ve çıraklık mağdurları, bu düzenlemenin yasalaşması halinde emeklilik hayalini gerçekleştirebilecekler. Bu da, mağdurların ve yakınlarının uzun süredir beklediği bir gelişme olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum