Türkiye Güzellikleri Sergisi Gaziantep’te ziyarete açıldı, ortaya eşsiz manzaralar çıktı

Türkiye'nin önemli kültürel organizasyonlarından biri olan Kültür Yolu Festivalleri kapsamında, 16 farklı şehirde sergilenecek Türkiye Güzellikleri Sergisi Gaziantep'te sanatseverlerle buluştu. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından 14-22 Eylül tarihleri arasında Gaziantep Balıklı Meydan'da düzenlenen sergi, Gaziantepli vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Türkiye Güzellikleri Sergisi Gaziantep’te ziyarete açıldı, ortaya eşsiz manzaralar çıktı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Sergide, Türkiye'nin dört bir yanındaki güzellikleri yansıtan 30 usta fotoğrafçının çektiği 39 fotoğraf yer aldı. Daha önce Almanya, ABD, Rusya, Güney Afrika, Hindistan ve Arjantin gibi 20’den fazla ülkede sergilenen bu seçki, Gaziantep ile birlikte Türkiye’nin farklı şehirlerinde de gösterime sunuluyor.

1-3.png

KÜLTÜREL MİRASIN İZİNDE

TFMD'nin Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasına 2018'den beri eklenen Türkiye Güzellikleri kategorisine her yıl 5 binden fazla fotoğraf katıldı. Ödül alan bu fotoğraflar, Türkiye’nin kültürel ve doğal güzelliklerini yansıtarak uluslararası platformlarda beğeni topluyor. Bu yıl ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Türkiye'nin yedi bölgesine taşınarak, ülkenin çeşitli şehirlerinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

1-5.png

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, serginin Gaziantep durağıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 ülkede beğeniye sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin farklı şehirlerinde vatandaşlarımızla buluşacak. Gaziantep’te de vatandaşlarımıza ülkemizin eşsiz güzelliklerini sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

1-4.png

Kültür Yolu Festivali kapsamında Türkiye’nin kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtan Türkiye Güzellikleri Sergisi, 22 Eylül’e kadar Gaziantep Balıklı Meydan’da ziyaret edilmeye devam edecek.

SERGİDE FOTOĞRAFI OLAN İSİMLER

Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam, Tolga Adanalı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.