Yenimahalle Belediyesi ile KIR-DER'den ortaklaşa iftar

Yenimahalle Belediyesi ile Kırşehirliler Derneği (KIR-DER)'in ortaklaşa düzenlediği geleneksel iftar yemeği bu yıl Ankara Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Yenimahalle Belediyesi ile KIR-DER'den ortaklaşa iftar
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

ORHUN YILDIZ

KIR-DER iftarında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hep beraber bir aradayız. Ramazan bizim için çok büyük bir nimet. Bunun kıymetini bilmemiz lazım ve Allah’tan niyazımız yine sağlıcakla nice bayramlara kavuşmayı diliyoruz. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

KATILIM BÜYÜK OLDU

Sunuculuğunu DALAKÇI dergisi Editörü Murat Köksal’ın yaptığı iftar yemeğinin ev sahibi olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Eski Devlet Bakanı Kırşehir Milletvekili Ramazan Mirzaoğlu, Eski Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Eski Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, Eski Kırşehir Milletvekili Sabri Yavuz, Eski Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Keçiören Eski Belediye Başkanı Turgut Altınok, Başköy Eski Belediye Başkanı Osman Dayı, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Bekir Kankal, Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Emre Aydın, Bölge Mahkemeleri 15 Daire başkanı Mithat Ceran, Noterler Derneği başkanı Rifat Erem, DSP Parti Meclisi Üyesi Nursel Kızılırmak, CHP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Aydın, Demokrat Parti Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı Selami Genel, Emniyet Müdürlerinden Esan Akbaba, Başkent Öğretmenevi Müdürü Yusuf Çelik, KIR-DER Eski Genel Başkanı Yücel Aydoğan, Mucurlular Derneği Başkanı İzzet Güner, KIR-VAK Genel Başkanı Bekir Onan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Y. KIR-DER Başkan vekili Sefa Köksal, Kabaca Köyü Dernek Başkanı Ali Mert, Demirciler Odası Başkanı Hayrettin Yıldırım, Hava-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı, KIR-VAK Eski Gen. Sekreteri, Siteler Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Mehmet Tosun, Torna Tesviyeciler Oda Başkanı Nuri Tosun, Ankara Muhasebeciler Derneği Başkanı Kemal Kayaoğlu, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek kurumu Başkanı Ayhan Küçükaslan, Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Nevzat Dulkadiroğlu, KIR-DER Gölbaşı Şube Başkanı Yalçın Coşkun, Çankaya Şube Başkanı Feride Tekeli, Keçiören Şube Başkanı Gül Koyuncu, Yenimahalle Şube Başkanı Mehlika Uranbay, Gölbaşı Şube Başkanı Yalçın Coşkun, İş Bankası Genel Müdürlerinden Mehmet Cihan, Çevre Yönetimi Uzmanı Kadın Harekatı Derneği Başkanı Peyzaj Mimarı, DR. Sultan Gündüz, Ankara Muhasebeciler Odası Denetim Kurulu Başkanı Bülent Kaplan, basın yayın kuruluşları STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda hemşeri topluluğundan oluşan davetli topluluğu katıldı. İftar yemeğinin ardın gelenek haline gelen ve Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından okunan yemek duası ile şehitler ve ölmüşler yad edildi.

LOKMAN YILDIRIM “AKTİF OLANLARLA BİR ARADAYIZ”

İftar yemeği sonrası açılış konuşmasını yapan KIR-DER Genel Başkanı Lokman Yıldırım şunları söyledi: “Öncelikle tutmuş olduğumuz oruçların, yapmış olduğumuz ibadetleri Cenab-ı Hakk kabul buyursun. Bu sene iftar yemeği programını geçtiğimiz yıllara göre biraz farklı düşündük. Davet edebileceğimiz 600 kişiye yakın isim var. Dolayısıyla şu anda aktif olan, mevcut teşkilatlarla burada bir araya geldik. Geçmişte görev yapan arkadaşlarla da önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz. Bu etkinlik 7 yıldır yaptığımız iftar programı” şeklinde konuştu.

yenimahalle-kirder-111.jpg

FETHİ YAŞAR “RAMAZAN BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR NİMET”

KIR-DER Genel Başkanı Lokman Yıldırım'ın ardın söz alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu sene de Allah bizi Ramazana eriştirdi sağlıcakla. Hep beraber bir aradayız. Ramazan bizim için çok büyük bir nimet. Bunun kıymetini bilmemiz lazım ve Allah’tan niyazımız yine sağlıcakla nice bayramlara kavuşmayı diliyoruz. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

GÜZEL GÜNLER YAŞIYORUZ

Yaşar, “Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Çok özel günler yaşıyoruz. Ramazan ayı içerisinde tekrardan kendimiz için nerelerde yanlış yapıyoruz diye bir muhasebe yapmak gerekir. Hayatın her anlamında bir muhasebeye tabii tutmak gerekir kendimizi. Allah inşallah bu güzel ayı en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip eder. En güzel şekliyle sağlıklı sıhhatli bir şekilde mutlu ve mesut sevdiklerimizle Ramazan ayımızı geçirmemizi nasip eder. Birlik ve beraberlik içerisinde hem kaynaşmamıza vesile olması anlamında hem de birlik ve beraberliğimizin sergilenmesi anlamında önemli iftarlardan birisidir. Allah oruçlarımızı kabul etsin” dedi. Yaşar’ın cümlesinin ardından Mustafa Kemal ATATÜRK'ün adını anması konuklar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

BAŞKAN FETHİ YAŞAR'A KIRŞEHİR'E ÖZGÜ HEDİYE

Başkan Lokman Yıldırım, protokol üyeleri ve ev sahibi Fethi Yaşar’ın konuşmaların ardından Kırşehir ile özleşmiş Neşet Ertaş sazı şeklindeki cam şişedeki pekmez, KIR-DER Genel Başkanı Yıldırım tarafından gecenin ev sahipliğini yapan Fethi Yaşar’a armağan edildi. Yemek sonrası konuklarla birlikte hatıra fotoğraf çekimi yapılarak gece ölümsüzleştirirken, gelen konukların zengin fakir ayırt edilmeden yapılana bu etkinliğe tam not vermeleri gözden kaçmadı. Öte yandan AHİ TV'nin birebir gelen konuklarla yaptığı röportajı konuklar tarafından takdire şayan bulundu.

yenimahalle-kirder-1111.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.