Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırbistan ile altın çağımızı yaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sırbistan ile 11 anlaşma yaptık, ikili ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. Ticarette 5 milyar dolar hedefimiz var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırbistan ile altın çağımızı yaşıyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye ile Sırbistan arasında enerji, ticaret, teknoloji, spor, sosyal güvenlik, afet yönetimi ve medya alanlarının da içinde bulunduğu 11 işbirliği anlaşması imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belgrad’da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

aa-20241011-35886550-35886543-turkiye-ile-sirbistan-arasinda-11-isbirligi-anlasmasi-imzalandi.jpg

11 ANLAŞMAYA İMZAYI ATTIK!

Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sırbistan ile 11 anlaşma yaptık, ikili ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. Sırbistan ile ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 2 milyar doları aştı. 5 milyar dolarlık ortak hedefimize ulaşmak için adım atmaya devam ediyoruz. Ticarette 5 milyar dolar hedefimiz var. Sırbistan'daki yatırımlarımız, son 12 yılda 1 milyon dolardan 405 milyon dolara çıktı." ifadelerini kullandı.

aa-20241011-35886541-35886537-turkiye-ile-sirbistan-arasinda-11-isbirligi-anlasmasi-imzalandi.jpg

İSRAİL ARTIK DURDURULMALI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Ekim'den bu yana 9 ülke, Filistin devletini tanımıştır. Hala bunu yapmayan ülkelere Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum. İsrail hükümetinin saldırılarına artık dur denilmesi gerekiyor, bağımsız Filistin devleti vücut bulmalı. İsrail Gazze'nin ardından Lübnan'a saldırdı." dedi.

Erdoğan, "Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız ama bu adım, barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayinin aramızda teşkilidir. Biz de olan imkanlar var, Sırbistan'da olan imkanlar var. Bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, “Türkiye dostane ilişkiler kurmaya önem verdiğimiz bir ülke. Bu hem siyasi hem ekonomik hem Avrasya düzeyinde önemli, küresel ölçekte de önemli.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.