Aleyna Doğan

Aleyna Doğan

Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (12-18 Mayıs 2023)

Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (12-18 Mayıs 2023)

Sinema keyfinden vazgeçemeyenler için beyaz perde bu hafta korku, gerilim ve aksiyon dolu bir haftaya yelken açıyor... Sinema salonlarında bu yapımların yanı sıra çocuklar için animasyon seçeneği de bulunuyor…

-SİNEMA-

Gekijō-ban Sword Art Online: Progressive Kuraki Yūyami no Scherzo

1.jpg

Kirito ve Asuna iki aydır ölüm oyunu Sword Art Online'da mahsur kaldılar. Bu süre zarfında lider olarak mücadelelerini sürdürdüler. Kirito ve Asuna, içinde bir hazine aramak için labirent gibi bir harabe olan Aincrad'ın beşinci katını yağmaladıktan sonra dördüncü kata geri döner. Biraz araştırma yapmalarının zamanı geldi. Ancak tam o anda Asuna huzursuz hissetmeye başlar. Asuna'nın huzursuzluğunun nedeni, şimdiye kadar en az sevdiği canavarla yüzleşmek zorunda kalacak olmasıdır. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

Sırrı Cin

adsiz.jpg

Sırrı Cin, saklı kalan bir sırrın gün yüzüne çıkmasının ardından yaşanan olayları konu ediyor. Öğretmen olan Tülay, atandığı köye gittiğinde muhtarla yaptığı görüşme sonrası Zeynep öğretmenin evinde kalabileceğini öğrenir.Tülay, muhtar eşliğinde Zeynep'in evine yerleşir. Başlangıçta her şey hem Zeynep hem de Tülay için iyi gider. İyi anlaşan ve birlikte vakit geçirmeye başlayan Zeynep ve Tülay, bir gün köye keşif gezisine çıkar. Onların hayatı, gezi sırasındaa kayalık bir alanda bir sırrı keşfetmeleriyle bambaşk bir hal alır. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

Karabasan

2-001.jpg

"Karabasanlar" adlı hikaye, bir kadının karşılaştığı korkutucu olayları anlatmaktadır. Mona ve Robby, birbirlerine aşık olan genç bir çifttir. Robby, hayalindeki işe yeni başlamış ve mütevazı bir daire satın almıştır. Ancak daireyi yenilemek gerekmektedir ve komşularının sürekli kavgaları ve bebek çığlıkları Mona'yı rahatsız etmektedir. Mona, eve taşındıktan bir süre sonra uykuya daldığında artan gece korkularıyla mücadele etmeye başlar. Kısa sürede Mona'nın sorunları kontrolden çıkar ve Mare adında doğmamış çocuğunu ele geçirmek isteyen efsanevi bir iblis tarafından saldırıya uğradığına inanmaya başlar. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

Koku

3.jpg

Felsefe profesörü İlhan, ailesinden beklediği sevgiyi annesinin kardeşine olan düşkünlüğü nedeniyle alamayan bir kadındır. Kendi ailesine sahip olma isteğiyle yanıp tutuşan İlhan, menopoza girdiğini öğrendiğinde büyük bir şok yaşar. Hızla çocuk sahibi olma kararı alır, ancak sevgilisiyle ayrılmıştır. Bu durumda, yüksek lisans öğrencisi olan Mustafa ile bir anlaşma yapar. Para karşılığında yapılan bu anlaşma sonucunda hamile kalan İlhan, zorlu bir hamilelik dönemi geçirir. Bu zor dönemi Malatya'da Mustafa'nın ailesinin yanında geçirmek zorunda kalır ve burada sağır ve dilsiz bir küçük kızla tanışır. Yeni kaybettiği ninelerini anımsatan bir parfüm kullanarak Zel isimli bu küçük kızla aralarında farklı bir bağ oluşur. İlhan, Zel sayesinde sevginin gerçek anlamını ve değerini keşfeder. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

Masum

masum.jpg

annesinin hapishanede mahkum olan bir adamla evleneceğini öğrenen ve annesini korumak için her şeyi göze alan Abel'in hikayesini konu ediyor. Abel, altmış yaşındaki annesi Sylvie'nin hapisteki bir adamla evlenmek üzere olduğunu öğrendiğinde paniğe kapılır. Annesi için bir yandan üzülen bir yandan da endişelenen Abel, onu korumak için her şeyi yapmaya hazırdır. Ancak yeni üvey babası Michel ile tanıştığında verdiği hükümlüler hakkında yeni bakış açıları geliştirir ve korkuları giderek azalır. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

Lanetli Kan

lanetli-kan-002.jpg

Doğa üstü varlıkların ele geçirdiği oğlu Owen'u kurtarmak için elinden geleni yapmaya karar veren Jess, tek başına karanlık ormanda tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Kızı Emma'yı evde bırakır ve elinde sadece bir el feneriyle yola koyulur. Jess, yol boyunca karanlıkta yalnız olmanın verdiği korkuyla mücadele etmek zorunda kalır. Ancak oğlunu kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağına kararlıdır. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!

poster-700x1000.jpg

Ekinlerin bir türlü büyümemesi Neşeli Çiftlik'te büyük bir kriz yaşanmasına neden olur. Mucit Albert'in devrimsel icasaı nano-tohum sayesinde bu sorun çözülür. Bunun ardından Albert, buluşunu sergilemek ister. Ancak bu sırada paha biçilemez tohumu çalınır. Hırsızın bir an önce bulunmasını isteyen Klara ve Gaute, çareyi ünlü dedektif Agatha Christensen’den yardım istemekte bulur. Agatha Christensen'in takımına katılan Klara ve Gaute, Neşeli Çiftlik'in geşeceğini kurtarmak için zorlu bir maceraya atılır. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

-Netflix-

*Black Knight (1. sezon) (Dizi)

black-knight.jpg

Black Knight dizisi, kirliliğin çok şiddetli hale geldiği ve hayatta kalmanın tek yolunun teslimat hizmetlerine dayandığı distopik bir geleceği konu alıyor. 2071 yılında hava kirliliği o kadar şiddetli bir hale gelirki nüfusun sadece yüzde 1'i hayatta kalır. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

*Queer Eye (7. sezon) (Dizi)

queer.jpg

Eşcinsellerle özdeşleşmiş olarak tanımlanan klişe mesleklerin uzmanı olan 5 gay erkeğin, heteroseksüel bir erkeği baştan yaratmasını konu alıyor. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

*The Mother (Film)

mother.jpg

Yıllar önce terk ettiği kızını korumak için saklandığı yerden çıkan bir kadın suikastçının hikayesini konu ediyor. Kadın, kızını korumaya çalışırken, peşine düşen tehlikeli saldırganlardan kaçmaya çalışır. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

-ANKARA’NIN KÜLTÜR-SANAT PROGRAMI…-

*TİYATRO

- Maşa ile Koca Ayı

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Ankara Yeni Sahne

- Kontrabas

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Oda Tiyatrosu

- Binbir Gece Masalları

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Akün Sahne

-Tek Kişilik Düet

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Stüdyo Sahnesi

-Buz Devri

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Panora Actor Sahne

-7 Kocalı Hürmüz

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Yenimahalle Dört Mevsim Tiyatro

-Leylâ İle Mecnun

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Cüneyt Gökçer Sahnesi

-Ankara Stand up Gecesi

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Berlin Pub

-Ben Türkan Saylan

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Çankaya Sahne

-SONSUZLUK KİTABEVİ

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Şinasi Sahne

-KONSER-

- Yüksel Cankurtaran ile Kimler Gelmiş

Tarih: 13 Mayıs

Yer: Mr. Kartın Gastro Pub

-Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Avrupa Birliği Özel Konseri)

Tarih: 12 Mayıs

Yer: CSO ADA ANKARA

-Yol Boyunca

Tarih: 15 Mayıs

Yer: IF Ankara Performance Hall

-Barbaros Babalar

Tarih: 16 Mayıs

Yer: CSO ADA ANKARA

- Ukulele Ankara Topluluğu Dönem Sonu Konseri

Tarih: 17 Mayıs

Yer: Sabahattin Ali Konferans Salonu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Aleyna Doğan Arşivi