Aleyna Doğan

Aleyna Doğan

Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (28 Nisan – 5 Mayıs 2023)

Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (28 Nisan – 5 Mayıs 2023)

Sinema keyfinden vazgeçemeyenler için beyaz perde bu hafta Fantastik, aksiyon ve dram dolu bir haftaya yelken açıyor... Sinema salonlarında aynı zamanda animasyon, korku ve komedi severler için de seçenekler bulunuyor… O halde işte sizler için hazırladığım ‘Kültür-Sanat Ajandası’…

-SİNEMA-

Karanlık Gece

karanlik-gee.jpg

İshak, hayalleri olan bir genç adamdır ve müzikle ilgilenir. Yaşadığı dağ kasabasında beş arkadaşıyla büyümüştür ve köyün genç kızı Sultan’a aşık olmuştur. Ancak, cesaretini toplayıp Sultan’a hislerini söyleyememiştir.

Bir gün, kasabaya yakışıklı bir genç memur olan Ali atanır. Ali’nin köydeki varlığı, İshak’ın kıskançlık duygularını tetikler. Ali ve Sultan arasında bir yakınlık olup olmadığından şüphelenmeye başlar. (Yayınlanma tarihi: 28 Nisan 2023)

Elif ve Arkadaşları Kapadokya

kapadokya.jpg

Elif ve arkadaşları, başarılı bir okul dönemi geçirdikten sonra öğretmenleri İpek'in organize ettiği Kapadokya gezisine katılırlar. Kapadokya'nın güzel manzaraları karşısında hayran kalan öğrenciler, heyecanlı bir gün geçirirler. Gezinin sonunda, rehberleri Leyla, ateş başında çocuklara Peribacaları efsanesini anlatır. Leyla'nın anlattıklarına hayran kalan çocuklar, gökyüzünde yaşayan Perişler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterler. (Yayınlanma tarihi: 28 Nisan 2023)

Kuralsızlar

kuralsizlar.jpg

Dört yıl önce Garibong bölgesinde gerçekleştirilen toplama operasyonundan sonra, Geumcheon Polisinin Büyük Suçlar Birimi, Vietnam'a kaçan bir kaçağı ülkesine geri gönderme görevi alır. Polis memuru Ma Seok-do, zanlının teslim olma niyetindeki tuhaf bir terslik hisseder ve Kang Hae-sang adlı ürkütücü bir katilin geride bıraktığı kanlı ekmek kırıntılarını takip etmeye karar verir. (Yayınlanma tarihi: 28 Nisan 2023)

Büyük Macera: Hazine Peşinde

buyuk-macera.jpg

Bu öykü, Garibong bölgesinde gerçekleştirilen bir toplama operasyonu sonrasında yaşanan olayları konu alıyor. Geumcheon Polisinin Büyük Suçlar Birimi, Vietnam'a kaçan bir kaçağı ülkesine geri gönderme görevi alıyor. Ancak polis memuru Ma Seok-do, zanlının teslim olma niyetindeki tuhaf bir terslik hissediyor ve bu durumdan şüpheleniyor. (Yayınlanma tarihi: 28 Nisan 2023)

Galaksinin Koruyucuları 3

galaxs.jpg

Guardians of the Galaxy serisinin üçüncü devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda ilk iki filmin de yönetmenliğini üstlenen James Gunn oturuyor. (Yayınlanma tarihi: 5 Mayıs 2023)

Şeytanın Düşmanı

eytanin-dusmani.jpg

Şeytanın Düşmanı, Vatikan'ın baş şeytan kovucusu olarak görev yapan rahip Gabriele Amorth'un hayatına odaklanıyor. Gabriel Amorth, hayatı boyunca yüz binden fazle şeytan çıkarma gerçekleştiren ve Vatikan'ın baş şeytan kovucusu olarak görev yapan bir rahiptir. Yeni bir vaka Amorth’u bir varlık tarafından ele geçirildiği ortaya çıkan bir çocuğun başına götürür. Amorth’un görüşüne iblis istilasının arkasında şüphelendiği şeylerden fazlası vardır. Çocuğa musallat olan şeytanı çıkarmaya çalışan rahip, bu sırada asırlardır Vatikan’ın gizli tutmaya çalıştığı bir komployu ortaya çıkarır. (Yayınlanma tarihi 5 Mayıs 2023)

Aşkın Saati

askin-sati.jpg

Hasan Gümet'in yönetmen koltuğunda oturduğu komedi türündeki "Aşkın Saati 19.03" filminin oyuncu kadrosunda Serkan Keskin, Şinasi Yurtsever, Erkan Can, Hayko Cepkin, Özgür Özgülgün gibi isimler yer alıyor. (Yayınlanma tarihi 5 Mayıs 2023)

Suç Bende

suc-bende.jpg

1930'larda Paris'te, genç ve oldukça meteliksiz ve yeteneksiz bir aktris olan Madeleine Verdier, ünlü bir yapımcıyı öldürmekle suçlanır. İşsiz genç bir avukat olan en iyi arkadaşı Pauline'in yardımıyla meşru müdafaayla beraat eder. Gerçek gün yüzüne çıkana kadar Madeleine için şan ve başarıdan oluşan yeni bir hayat başlar. (Yayınlanma tarihi 5 Mayıs 2023)

Belle ve Sebastian: Cesur Dostumbelle.jpg

Bu öyküde, şehirde büyüyen on yaşındaki Sebastian'ın okulu tatile girdiğinde büyükannesi ve teyzesiyle birlikte dağlarda geçirmesi gereken tatili anlatılıyor. Sebastian, tatili boyunca koyunları otlatarak geçirmek zorunda kalır ve bu durumdan pek mutlu değildir. Ancak, Belle adında kartopu gibi bembeyaz bir köpek ile tanışmasıyla hayatı tamamen değişir.. (Yayınlanma tarihi 5 Mayıs 2023)

Şüphe

phe.jpg

Şüphe, babasının ölümü ile ilgili gerçekleri öğrenmeye çalışan bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Babasının intiharı, genç bir anne olan Helen için büyük bir yıkım olur. Çok geçmeden Helen, babasının ölümüne neyin yol açtığını araştırmaya başlar. Yaptığı araştırmalar onun 30 yıl öncesine ait çözülmemiş bir gizemi ortaya çıkardığında, çocuğu için ölümcül olabilecek karanlık bir aile sırrını keşfeder. (Yayınlanma tarihi 5 Mayıs 2023)

Kaygısız Baş

kaygisiz-bas.jpg

Kaygısız Baş, işinden kovulduktan sonra yeni bir hayat kurmak için memleketine dönmeye karar veren bir adamın yaşadıklarını konu ediyor. İstanbul'da yaşayan Murat, işinden kovulunca, memleketi Kapadokya'ya geri dönmeye karar verir. Memleketinde yeni bir iş kurmak isteyen Murat'ın yolu bu sırada işledikleri suçtan kurtulmaya çalışan kuzenleri Bedri ve Fehmi ile kesişir. Ancak kasaba ve ortalıkta dolaşan Kaygısız Baş, Bedri ve Fehmi’nin kaçmasına engel, Murat’ın yeni bir iş kurmasına destek olacaktır. (Yayınlanma tarihi 5 Mayıs 2023)

Ruh Azabı

ruh-azabi.jpg

Bu öykü, karısının intiharından sonra kendisini eve kapatmış olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Adam, yaşadığı trajedinin ardından kimseyle görüşmez ve yalnızlığına devam eder. (Yayınlanma tarihi 5 Mayıs 2023)

-Netflix-

*Fırtınalı Seçim (Dizi)

aaaabtptcesggmbeqg6zj3fmz-zlffj7gkhx2vcqksch9bw2pm7rsi15zvvivvglfpnkwszipb96ms-bniqdpideaevi0hyckwmvejme48uy0urgl0ddvtjlkohpqpvszgb-r7nheq.jpg

Çekişmeli bir seçim kapıdadır. Seçim kampanyası için çalışan bir ekip, kıran kırana rekabetin yaşandığı bir siyasi ortamda zor tercihlerle karşı karşıya kalır. (Yayınlanma tarihi: 28 Nisan 2023)

*Goldin Müzayede’den (Dizi)

aaaabwqv0owlvblbq3acx83ypsjtphbuemvngxikhkycnr3sm8gkvjfs8trmrruaksdw4iambu0zjzu-n1tc-g2gom1jf87k68ehb0nyllrxbupal7-i5-2jcqoqpahervfl8rdzog.jpg

Nadir koleksiyon parçaları konusunda uzmanlaşan bir müzayede evinin kapılarını aralayan bu dizide, Ken Goldin ve deneyimli ekibi heyecan verici aksiyona yön veriyor. (Yayınlanma tarihi: 28 Nisan 2023)

*Kimdim Ben? (Film)

the-night-agent.jpg

Sert mizaçlı bir gizli operasyon ajanı, bir suç şebekesine sızıp da hiç beklenmedik bir şekilde patronun oğluyla yakınlık kurunca ahlaki değerleri bir sınavdan geçer. (Yayınlanma tarihi: 28 Nisan 2023)

-ANKARA’NIN KÜLTÜR-SANAT PROGRAMI…-

*TİYATRO

-Bir Delinin Hatıra Defteri

Tarih: 28 Nisan

Yer: Karadavut Sanat merkezzi

-Morgue Sokağı Cinayet Oyunu

Tarih: 28 Nisan

Yer: CerModern

-N’sin Oyunu

Tarih: 28 Nisan

Yer: Bilkent Sahne

-Kırmızı Başlıklı Kız

Tarih: 29 Nisan

Yer: Karadavut Sanat Merkezi

-Buz Devri

Tarih: 29 Nisan

Yer: Panora Actor Sahne

-Küçük Prens Müzikali

Tarih: 29 Nisan

Yer: Ankara Yeni Sahne

-Karagöz ve Hacivat

Tarih: 29 Nisan

Yer: Düşkapanı Sanat Merkezi

-Shrek Sonsuza Dek Mutlu

Tarih: 30 Nisan

Yer: Actor Studio Sahne

-Doğu Demirkol

Tarih: 4 Mayıs

Yer: Meb Şura Salonu

-Armağan Çağlayan ile Size Anlatacaklarım Var

Tarih: 5 Mayıs

Yer: Çankaya Sahne

-KONSER-

- Karya Çandar

Tarih: 28 Nisan

Yer: If Performance Hall

-Şehinşah

Tarih: 29 Nisan

Yer: Tünel Ankara

-Feridun Düzağaç

Tarih: 3 Mayıs

Yer: 6:45 Ankara

-Can Kazaz

Tarih: 4 Mayıs

Yer: If Performance Hall

-Göksel

Tarih: 5 Mayıs

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

-İkiye On Kala

Tarih: 5 Mayıs

Yer: Tünel Ankara

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aleyna Doğan Arşivi