Aleyna Doğan

Aleyna Doğan

Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (5-12 Mayıs 2023)

Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (5-12 Mayıs 2023)

Sinema keyfinden vazgeçemeyenler için beyaz perde bu hafta fantastik, ve korku dolu bir haftaya yelken açıyor... Sinema salonlarında bu yapımların yanı sıra animasyon, aksiyon ve komedi severler için de seçenekler bulunuyor…

O halde bu hafta vizyona giren filmleri sizlerle buluşturuyorum...

-SİNEMA-

Sırrı Cin

sirri-cin.jpg

Sırrı Cin, saklı kalan bir sırrın gün yüzüne çıkmasının ardından yaşanan olayları konu ediyor... (Yayınlanma tarihi 12 Mayıs 2023)

Lanetli Kan

lanetli-kan.jpg

Hemşire olan Jess, kızı ve küçük oğlu Owen ile birlikte ailesinin eski çiftlik evine taşınır. Çocuklarıyla kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen Jess'in hayatı, Owen'ın bir köpek tarafından ısırılmasıyla alt üst olur. Isırık gizemli bir enfeksiyona neden olur ve Jess oğlunu kurtarabilmek için ne kadar ileri gidecek. (Yayınlanma tarihi 12 Mayıs 2023)

Karabasan

karabasan.jpg

Mona ve Robby, birbirine aşık olan genç bir çiftir. Hayalindeki işe yeni giren Robby, könhe de olsa geniş bir daire satın alır. Daire biraz yenileme gerektirirken, komşular sürekli kavga etmekte ve bebek çığlıkları gelmektedir. Eve taşındıktan bir süre sonra Mona, her uykuya daldığında daha da yoğunlaşan gece korkuları ne olacak… (Yayınlanma tarihi 12 Mayıs 2023)

Blood

blood.jpg

Kısa bir süre önce kocasını kaybeden Chloe, kendisini toparlamaya çalışır. Bu süreçte Japonya'ya seyahat etmeye karar veren Chloe, burada eski bir arkadaşı olan Toshi ile karşılaşır. Toshi, Chloe'ye bu sıkıntılı sürecinde destek olur. Ancak bu sırada Toshi'nin ilgisi aşka dönüşür. (Yayınlanma tarihi 12 Mayıs 2023)

*Değerli okuyucular, vizyona girecek olan filmler haftalık yenileniyor... 5 Mayıs Cuma 2023 bugün vizyona giren filmler bir önceki sinema köşemde mevcut. Öyleyse, bugün vizyonda hangi filmler var? Ulaşmak için;

5 MAYIS CUMA GÜNÜ VİZYONA GİREN FİLMLER İÇİN TIKLAYINIZ...

-Netflix-

*Hannah Gadsby: Something Special (Dizi)

hannah.jpg

Netflix 9 Mayıs’ta stand-up kütüphanesine yeni bir yapım daha ekliyor. Kütüphanede hâlihazırda Nanette ve Douglas isimli iki gösterisi bulunan Hannah Gadsby’i bu kez Something Special isimli stand-up gösterisiyle izleyeceğiz. Avusturyalı komedyen, yazar ve oyuncu Gadsby, yakın geçmişte 2017 yapımı Nanette isimli gösterisine ilişkin bir kitap da kaleme almıştı. Eğer stand-up gösterileri izlemeyi seviyorsanız, 9 Mayıs’ta Something Special’a bir şans verebilirsiniz. (Yayınlanma tarihi: 9 Mayıs 2023)

*Dance Brothers (Dizi)

dance-brother.jpg

10 Mayıs’ta izleyicilerle buluşacak olan Dance Brothers, Netflix’in ilk Finlandiya yapımı dizisi olacak. Çekimleri Helsinki’de gerçekleştirilen yapım, her ikisi de geçimlerini profesyonel dansçılık yaparak sağlamaya çalışan iki kardeşin hayatını konu alacak. Kendi dans kulüplerini açtıktan kısa süre sonra hem özel hayatlarında hem de kariyerlerinde çeşitli problemler yaşamaya başlayan Roni ve Sakari, bir süre sonra bu olumsuzlukların aralarındaki ilişkiyi de kötü etkilemesine engel olamayacak. Başrol koltuğunu Roderick Kabanga ile Samuel Kujala’nın paylaştığı dizi, Max Malka’nın imzasını taşıyor. (Yayınlanma tarihi: 10 Mayıs 2023)

*Black Knight? (Dizi)

black.jpg

Son yıllarda Kore yapımı dizilere ağırlık veren Netflix, distopik bilimkurgu türünde bir diziyle karşımıza çıkıyor. 2071 yılında, hava kirliliği yüzünden gezegenin yaşanmaz hale gelmesi sonucu insanlar oksijen maskeleriyle yaşamak zorunda kalmaktadır. İnsan nüfusunun sadece %1'i hayatta kalabilmiştir ve Kore Yarımadası'nda toplum sert hiyerarşik sınıflara ayrılmıştır. Mülteciler, hayatta kalabilmek için kuryelik yapmak zorunda kalmaktadır.

Dizinin merkezinde, üstün savaş becerileriyle öne çıkan ve başarılı bir kurye olan 5-8 karakteri yer almaktadır. Karakterin gözünden, kaotik ortamın karanlık yönlerini keşfederiz. Aynı zamanda, bir mülteci olan Sawol, artık bir efsane haline gelmiş olan 5-8'in peşinden gitmeye karar verir. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

*The Mother (Film)

the-mother.jpg

Netflix’in Anneler Günü’nden iki gün önce yayına sokacağı The Mother, intikam peşinde bir annenin soluk soluğa verdiği mücadeleyi konu alan bir film. Başrolünde Jennifer Lopez’i izleyeceğimiz yapımda Joseph Fiennes, Gael Garcia Bernal, Paul Raci, Lucy Paez ve Omari Hardwick gibi birbirinden ünlü ve başarılı isimler de rol alıyor. Niki Caro’nun yönettiği yapım ile Alaska’nın vahşi doğasına yolculuk yapıyoruz. Burada saklanan bir suikastçı olan baş karakterimiz, kızını kurtarmak için gizlendiği karanlıktan çıkarak yollara düşmek zorunda kalıyor. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

*Queer Eye (Dizi)

mv5bnwe3zdawm2ytythjmi00otdllthjyzctzwu4mme1zjy3mmi5xkeyxkfqcgdeqxvyntg4odkzoda-v1.jpg

Altı sezondur devam eden Queer Eye, beş Emmy ödülü kazanmış bir reality show'dur. 2003 yılında Queer Eye for the Straight Guy ismiyle başlayan bu dizi, küçük bir kasabada yaşayan birbirinden farklı çok sayıda karakteri konu alır. Orijinal dizinin aksine, Queer Eye'da yalnızca heteroseksüel erkekler değil, farklı cinsel yönelimlere ve kimliklere sahip birçok aday yer alır.

Yaklaşık 40-50 dakika süren bölümlerde, gastronomi, şarap, moda, tasarım ve kültür-sanat gibi konularda uzman danışmanlar, şehir hayatı içinde çeşitli zorluklar yaşayan kişilere hayatlarını değiştirmeleri için tavsiyelerde bulunur. Bu tavsiyeler, adayların kendilerine güvenlerini kazanmalarını, yeni yetenekler edinmelerini ve kişisel gelişimlerini sağlar.

Queer Eye, farklılıkların kabul edilmesi, hoşgörü ve sevginin önemi gibi temaları işler. Aynı zamanda, izleyicilere ilham vererek, hayatlarında pozitif değişiklikler yapmalarına yardımcı olur. Yedinci sezonu 12 Mayıs'ta başlayacak olan Queer Eye, izleyicilere eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmaya devam edecek. (Yayınlanma tarihi: 12 Mayıs 2023)

-ANKARA’NIN KÜLTÜR-SANAT PROGRAMI…-

*TİYATRO

-Kim Bu Ben

Tarih: 5 Mayıs

Yer: Panora Sanat Merkezi

-Bir Delinin Hatıra Defteri

Tarih: 5 Mayıs

Yer: Karadavut Sanat Merkezi

-Armağan Çağlayan ile Size Anlatacaklarım Var

Tarih: 5 Mayıs

Yer: Çankaya Sahne

-Buz Devri

Tarih: 6 Mayıs

Yer: Panora Actor Sahne

-Kurbağa Prens Çocuk Oyunu

Tarih: 06 Mayıs

Yer: Ankara Yeni Sahne

-Küçük Prens Müzikali

Tarih: 7 Mayıs

Yer: Yenimahalle

-Çizmeli Kedi Müzikali

Tarih: 7 Mayıs

Yer: Demiurk Sahne

-Matmazel Julie Oyunu

Tarih: 9 Mayıs

Yer: Çankaya Sahne

-KONSER-

-Göksel

Tarih: 5 Mayıs

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

-İkiye On Kala

Tarih: 5 Mayıs

Yer: Tünel Ankara

-Şekersiz konseri

Tarih: 07 Mayıs

Yer: IF Performance Hall

-Anıl Durmuş

Tarih: 10 Mayıs

Yer: 6:45 KK

-Pera Konseri

Tarih: 12 Mayıs

Yer: Tünel Ankara

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Aleyna Doğan Arşivi