Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

İnternet medyası için sıradanlaştıran hırsızlık!

İnternet medyası için sıradanlaştıran hırsızlık!

Değişen dünyanın güçlenen Türkiye’sinde yeni bir medya yapılanmasına ihtiyaç vardı. Bu yapılanma Basın İlan Kurumu öncülüğünde doğru bir şekilde gerçekleşiyor. ‘Google ile arası iyi olanlar / arası bozuk olanlar’ ve ‘mesleğin gereğini yapanlar / gereğini yapmayanlar’ın yarıştığı ortamda sıkı bir rekabet yaşanıyor. Basın İlan Kurumu’nun yerli ve milli bir denetim sistemi ile takipte olduğu dijital dünyadaki medya yapılanmaları içinde başkentte öne çıkan internet haber sitelerinden biri de anadolugazete.com.tr oldu. Büyük Anadolu Medya Grup ailesi olarak devletin sunduğu imkânları en doğru biçimde değerlendirmeye çalışan yönetimimize ve gece-gündüz mesai yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

BU İŞE BAŞLARKEN NE DEMİŞTİK?

“40. kuruluş yılını kutlamaya hazırlanan Büyük Anadolu Medya Grup, bugünden itibaren yeni bir döneme başlıyor” diyerek 1 Nisan 2023’te aşağıdaki hususlara da dikkat çekmiştik:

- Ankara medyasının önemli markalarından olan Anadolu Gazete, internet haber sitesi ile okuyucularının karşısına çok daha cazip görseller ve daha doyurucu bir içerikle çıkacak.

- anadolugazete.com.tr, yeni medya yapılanmasının yıldızı olacak…

DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ

- Her zaman olduğundan daha fazla hayatın içinde olacağız. Gelişmeleri anında aktaracak, gündemde olan her şeyi yazacak ve yorumlayacağız…

- Özel haberler ve röportajlarımızla ses getireceğiz.

Bunu yaparken dünyadan ve Türkiye’den kopmayacak; Ankara’mız ve çevresinden uzaklaşmayacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin çalışmalarını duyururken her zaman olduğu gibi tarafsız ama halktan taraf olacağız…

- Ankaralının hakkını koruma; kentin, ülkenin, insanlığın sesi olma konusunda rakip tanımayacağız!

Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek için merhaba Ankara, merhaba Türkiye, merhaba dünya…

ÇOK YOL ALINDI… ANCAK…

İnternet haber siteleri için 1 Nisan 2023’te başlayan yeni süreç vesilesiyle yazmıştık bu satırları. Aradan geçen 4.5 ayda çok şey değişti…

Ne değişirse değişsin;

- İşimizi mesleğimizin gerekleri doğrultusunda ve basın ahlak kuralları çerçevesinde yapmaktan vazgeçmeyeceğiz…

- Kopyala yapıştır yöntemiyle ‘fikir ve emek hırsızlığı’ yapan olmayacağız.

Bunları ifade ederken ve uygularken en büyük güvencemiz, dayanağımız çalışkan, üretken, yeni fikirlere açık ve teknolojik gelişmelere uyumlu ekibimizdir.

***

Rakiplerimize önerim şudur:

Çalmak’ olarak ifade etmeye gönlüm razı gelmiyor (!) ama birbirimizin ürettiğini almak kimsenin gözünden kaçmıyor! Rekabetimizi orijinal içerik üreterek yürütelim; sıradanlaşmayalım! Mesleğimize, ülkemize, insanlığa ve kendimize faydalı olmanın yolu budur. Kaldı ki Basın İlan Kurumu Yönetmeliği de bunu gerektiriyor!..

***

Tebessüm edelim, selamlaşalım... Kavga etmeyelim; fikirlerimizi, haberlerimizi, yorumlarımızı, fotoğraflarımızı yarıştıralım.

Bir de ne olur arabadan çöp atmayalım!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi