Enver Baltaş

Enver Baltaş

Kıtlık senaryosu nun ayak sesleri

Kıtlık senaryosu nun ayak sesleri

Çiftçiler, Türkiye'nin dört bir yanında eylemler gerçekleştiriyor. Bursa'dan İzmir'e ve Gaziantep'e kadar birçok bölgede üreticiler, traktörleriyle yolları kapatarak ve sloganlar atarak düşük fiyatla alımlara tepkilerini gösterdi.

8 Ağustos tarihinde Bursa'nın Karacabey Ovası'nda eylem yapan üreticilerle jandarma ve polis arasında gerginlik yaşandı. Üreticiler, "Çiftçiye uzanan eller kırılsın", "Hükümet istifa" sloganları attı. Çiftçiler traktörleriyle Bursa-İzmir yolunu trafiğe kapattı.

Ağustos ayı başında da İzmir'in Kınık ilçesinde salçalık domates üreticileri, domatesin kilogram fiyatının 2 liranın altına düşmesini Kınık Cumhuriyet Meydanı'ndan Hükümet Meydanı’na kadar yürüyerek protesto etti, traktörlerle yolları kapatmıştı.

Gaziantep'te de Antep fıstığı üreticileri ayaklandı. Kilosu 90-100 TL arasında belirlenen yaş fıstık fiyatları karşısında emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirten üreticiler 4 Ağustos'ta eylem yaptı. Çiftçilerin yaptığı traktörlü konvoy Nizip’te son buldu.

Protestoya katılan üreticiler, fıstık fiyatlarının düşürülmesinin sadece kendi gelirlerini değil, aynı zamanda sektördeki istikrarı da tehdit ettiğini belitti. Ayrıca, bu fiyat düşüşlerinin yerel ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini ve fıstık üreticilerinin finansal zorluklar yaşamasına neden olabileceğini ifade etti:

Kahramanmaraş'ta çiftçiler, fiyatların masraflarını karşılamamasını protesto etmek için traktörlerle konvoy düzenleyerek eylem başlattı.

Yukarıdaki eylemleri üst üste koyduğumuzda plansız bir tarım politikasının olduğunu görüyoruz tamda kurdun aradığı puslu havaya benziyor. Ham maddesini çiftçiden temin eden üretici firmalar doğru insanların elinde değilse bu durumlarda çiftçiyi bitirebilir. Çiftçinin bitişi kıtlık için en büyük hedeftir 2025 kıtlık başlangıç senesi ideamız vardı bugün bu gelişmelere baktığımızda ideamızla gelişmelerin örtüştüğüne şahit oluyoruz.

Siyonist camianın bu ahlaksız sahte ilahlık senaryosunu ters yüz edebilmek için ortak hareket şart . Kendi üretim tesislerimizi kurarak bizi bizim ürünlerimizle vurmak isteyen sinsi planı görmek zorundayız. Birlikte aşamayacağımız engel yok kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Enver Baltaş Arşivi

Aile

11 Haziran 2024 Salı 09:53