Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Mansur Yavaş’ın hesabı, kitabı…

Mansur Yavaş’ın hesabı, kitabı…

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sadece başkente büyük kazanımlar sağlamakla kalmıyor, siyasete de yeni kavram ve yöntemler kazandırmayı sürdürüyor.

Görevde dördüncü yılını doldurması dolayısıyla Ankara’ya kazandırdığı ve devam eden projeleri tanıtmak için düzenlenen törende Başkan Yavaş’ı dinlemek için yerimizi aldık.

Tören için gelenler arasında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanında çok sayıda konuk ve milletvekili adayları da vardı. ‘4. Yıl Proje Tanıtım Töreni’, Mansur Yavaş’ın kendi kendine hesap sorduğu ve kamuoyuna hesap verdiği bir platforma dönüştü.

BAŞKANIN ÖZ GÜVENİ ÖNE ÇIKTI

Yavaş’ın, “Şeffaflık, doğruluk, adalet gibi değerler metrelerle ölçülemez, betonlara gömülemez. Sevginin ve güvenin tonajı, dürüstlüğün uzunluğu olmaz” sözleri, alın açıklığının özetiydi.

ABB Başkanı olarak 4 yıl içinde hayata geçirilen ve çalışmaları devam eden 160 projeyi başkentlilere tanıtırken öne çıkan en önemli görüntü ise Mansur Yavaş’ın öz güveniydi. Sözlerine, “Bugün buraya, geride bıraktığımız 4 yılımızı anlatmak için bir araya geldik, hesap vermeye geldik” diye başlaması da bu öz güvenin en önemli göstergesi oldu. Her zaman yaptıklarıyla öne çıkan Yavaş’ın bu kez konuşmadaki duruşu ve hitabı da etkiliydi ve Atatürk Spor Salonu’ndaki herkes gözünü kırpmadan dinledi. Biz de www.anadolugazete.com.tr internet sitemizdeki haberi bir yandan hızla güncellemeye çalışırken, Başkan Yavaş’ın önemli sözlerini atlamamaya özen gösterdik.

HERKES PAYINA DÜŞENİ ALIYOR

Konuya ilişkin haber medyada geniş biçimde yer aldığı için yapılanları sıralayacak değilim ancak şunu vurgulamak isterim: Ankara’da aç ve açıkta kimse yok. Sahipsiz kalan yok. Hangi yaş ve cinsiyetten olursa olsun, ihtiyacı olup da o ihtiyacını Büyükşehir olanaklarından karşılayamayan yok. Çünkü partizanlık ve ayrımcılık yok… Bunu biraz sağduyu ile gözlemlediğimiz zaman fark edebiliyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi