Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Millî Eğitim Bakanlığı ve eğitimde dönüşüm

Millî Eğitim Bakanlığı ve eğitimde dönüşüm

Her zaman söylerim, “Bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri işsizliktir.” Hele bir de meslek sahibi değilse vay haline!

Bir de mesleksiz olup iş beğenmeyenler var ki sormayın gitsin! Onların derdi ‘masa başı ve yüksek gelirli’ bir iş bulmak oluyor genelde ama bu da hayalden öte gidemiyor.

MESLEKİ EĞİTİM VE ÜRETİM…

Değişen dünyada ‘üretmek’ ilk görevimiz. Ne iş yaparsak yapalım üretmek zorundayız. Ürettikçe gelişmeli, geliştikçe büyümeliyiz.

Niteliksiz iş gücünün en önemli nedenlerinden biri olan mesleki eğitim yetersizliğini giderme konusunda ülkemizde yeni bir süreç başlıyor...

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve gelmesiyle Cumhuriyet’in ikinci 100. Yılı için eğitimde büyük bir dönüşüm hareketi başladı. Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkanı Dr. Süleyman Basa başkanlığındaki heyet ile Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu’na yaptığımız ziyarette oluşan sohbet ortamında, önemsediğim konulardaki gelişmelerle ilgili notlar aldım.

***

Ülkemizdeki mesleki eğitimi geliştirerek gençlerin ortaöğretim sonrası hemen iş gücüne kazandırılabileceği bir sistemin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, “Türkiye’yi her alanda kalkınma planının ana taşıyıcısı haline getirecek olan mesleki eğitimin olması gereken yere gelmesi için gece gündüz çalışacağız. Bu bizim sektöre de bu memlekete de borcumuzdur” mesajını verdi.

Tematik okul projesinden bahseden Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, şu önemli bilgileri paylaştı:

*Uzmanlaşmış güçlü okullar kuracağız.

*74 bin okul bahçesinde geleneksel oyun alanları oluşturacağız.

*Sınav odaklı değil süreç odaklı bir eğitim sistemi sayesinde sanatsal, bilimsel etkinliklerle değerler kazandırılmasını planlıyoruz.

EĞİTİM SİSTEMİNDE NEDEN OLMASIN?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üzerinde durduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun olarak belirlenen hedeflere kararlılıkla yürüyeceklerini belirten Kemal Şamlıoğlu, medya için ise şu yorumda bulundu: “Bilginin parçalanmadan daha doğru iletilmesi için medyaya önemli görevler düşüyor.”

Yararlı bir sohbetin ardından anladım ki Türkiye Yüzyılı’nda Basın İlan Kurumu aracılığıyla medyada yaşanan dönüşümün bir benzerinin Millî Eğitim Bakanlığı ile eğitim sisteminde gerçekleşecek olması ülkemiz için önemli. Hayırlı olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi