AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail, barış çabalarını suikastlerle baltalıyor

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Filistin meselesi ve bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail, barış çabalarını suikastlerle baltalıyor
Yayınlanma:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in saldırgan politikalarının sürdüğü sürece Filistin'de barışın sağlanamayacağını belirterek, "İsrail’in bu saldırgan ve yayılmacı politikaları sona ermedikçe iki devletli çözüm mümkün değil," ifadelerini kullandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye ziyaretiyle ilgili spekülasyonlara da değinen Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Abbas'ı ABD Kongresi'nde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konuşma yapacağı bilgisinin ardından davet ettiğini söyledi. Ayrıca Çelik, Erdoğan'ın Abbas’ın ziyareti sırasında Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin de Meclis’te yer almasını istediğini, ancak program uyuşmazlıkları ve Heniyye'nin vefatı sebebiyle bunun mümkün olmadığını aktardı.

Çelik, "İsrail’in sadece Filistin’e yönelik değil, Lübnan ve Golan Tepeleri gibi bölgelerde de barış ve istikrarı tehdit eden bir siyaset izlediğini" belirtti. Bu bağlamda, Orta Doğu’daki barışın anahtarının Filistin sorunundaki çözüme bağlı olduğunu vurguladı. Çelik, Netanyahu hükümetinin barış girişimlerini sabotaj ettiğini savunarak, “Netanyahu hükümeti, barış ihtimali belirdiğinde ya bir suikast düzenliyor ya da sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiriyor,” dedi. Heniyye'nin öldürülmesini bu politikanın bir parçası olarak değerlendirdi.

Son olarak Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Dünya beşten büyüktür" söyleminin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM’nin reforma ihtiyacı olduğunu belirten açıklamalarıyla desteklendiğini dile getirdi. "BM’nin yapısal olarak reforme edilmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu reformun dünya barışı için elzem olduğuna inanıyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.