Mehmet Metiner ve Barış Yarkadaş arasında ‘Hizbullah ve Hüda Par’ gerilimi: “Hüda Par’ı yedirmeyiz”

Gazeteci Barış Yarkadaş ile AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, katıldıkları TV programında Hizbullah ve Hüda Par üzerinden ciddi bir tartışma içine girdi.

Mehmet Metiner ve Barış Yarkadaş arasında ‘Hizbullah ve Hüda Par’ gerilimi: “Hüda Par’ı yedirmeyiz”
Yayınlanma:

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun TBMM kürsüsünde yaptığı ‘Özerklik ve federasyon” çıkışı üzerinden Barış Yarkadaş ve Mehmet Metiner TV100 ekranlarında yayınlanan “Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık” programı canlı yayınında birbirine girdi.

Hüda Par ve Zekeriya Yapıcıoğlu’na haksızlık yapıldığını söyleyen ve Hüda Par’ın Türkiye’nin üniter yapısına saygı duyduğunu söyleyen Mehmet Metiner’in ardından söz alan Barış Yarkadaş, Yapıcıoğlu’nun Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmediğini söylediği eski bir konuşmasını dinletti ve ikili arasında ipler koptu.

Hizbullah’ın Güneydoğu Anadolu’da birçok adam öldürdüğünü, Musa Anter, Gaffar Okkan ve Konca Kuriş gibi isimlerin katili olduğunu söyleyen Yarkadaş, Hüda Par yöneticilerinin de Hizbullah’ın avukatlığını yaptığını söyledi ve Genel Başkan Yapıcıoğlu’nun 12 şehit olduğu gün mecliste özerklik talebinde bulunduğunu söyledi.

Metiner ise Yarkadaş’ın açıklamalarının arından Hizbullah’ın öz eleştiri yaptığını, hiçbir zaman devlete karşı savaşmadığını ve şu anda Hizbullah diye bir örgütün olmadığını dile getirdi.

İkili arasında sesler yükselince Erdoğan Aktaş programı kapatmak için söz aldı. Aktaş programı kapatırken Mehmet Metiner, Barış Yarkadaş’a dönerek “Hüda Par’ı yedirmeyiz, Cumhur İttifakı’na nifak sokturmayız” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.