Ankaragücü’nün son yıllarda teknik direktörlük performansları nasıldı? Ankaragücü- Kemal Özdeş birlikteliği neler getirir?

Trendyol Süper Lig’inden bir kez daha düşen MKE Ankaragücü’nde teknik direktör Emre Belözoğlu yollanmıştı ve yerine uzun yıllardır Süper Lig’de mücadele eden Kemal Özdeş getirildi. Son yıllarda görece biraz daha azalsa da Ankaragücü, Türkiye’de teknik direktör öğütme anlamında diğer takımlarından çok da aşağıda kalır noktada değil.

Ankaragücü’nün son yıllarda teknik direktörlük performansları nasıldı? Ankaragücü- Kemal Özdeş birlikteliği neler getirir?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Ankaragücü’nde 2022-2023 sezonuna geçtiğimiz sezon takımı ligde tutan Tolunay Kafkas ile başlandı. Kafkas bu sezon 7 maçta 6 puan topladı ve görevden alındı. Kafkas, Ankaragücü’nün başında ise Süper Lig’de toplam 17 maça çıktı ve 5 galibiyet 8 mağlubiyetle 1.12 puan ortalaması tutturdu.

Ankaragücü’nde Emre Belözoğlu ise iyi başlamasına rağmen özellikle hedef maçlarda ve deplasmanda sonuç alamayınca Ankaragücü’nün düşmesine sebep oldu ve Ankaragücü’nün başında Süper Lig’de 31 maçta sadece 7 galibiyet aldı 11 kez yenildi ve 1.1 puan ortalaması tutturdu.

ANKARAGÜCÜ TEKNİK DİREKTÖRDE İSTİKRARI YAKALAYAMIYOR

Ankaragücü, 2022-2023 sezonunda ise tam 4 farklı hoca ile çalıştı. Sarı-lacivertliler Mustafa Dalcı ile sezona başlayıp, Ömer Erdoğan, Sedat Ağçay ve son olarak Tolunay Kafkas ile sezonu tamamlamıştı.

Mustafa Dalcı 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında Süper Lig’de 5 galibiyet 11 mağlubiyet aldı. TFF 1. Lig’de ise 36 maçta 21 galibiyet 8 mağlubiyet aldı ve takımını lider olarak Süper Lig’e taşıdı. Ankaragücü’nde Ömer Erdoğan ise 18 Süper Lig maçında 6 galibiyet 9 mağlubiyet almıştı ve 1.17 puan ortalaması yakalamıştı. Sedat Ağçay ise 3 maçta 1 kez kazanarak 3 puan toplamıştı.

SON YILLARDA DALCI 35 YILLIK SÜREÇTE İSMAİL KARTAL

Ankaragücü’nde son dönemde yönetim ve teknik direktöre olan güven ciddi şekilde sarsılmış durumda ve son yıllarda en uzun süre Ankaragücü’nü çalıştıran isim Mustafa Dalcı oldu.

Ankaragücü’nün son dönemde en çok görevde kalan ismi ise 2017-2018 sezonunda göreve gelen İsmail Kartal. Başkent’in sarı lacivertli temsilcisinin başında 53 maça çıkan Kartal son 35 yılda bu alanda zirvede ve Dalcı öncesinde takımı Süper Lig’e çıkaran bir diğer ‘Şampiyon’ hoca.

KEMAL ÖZDEŞ YILLAR SONRA TFF 1.LİG’DE

Yeni teknik direktör Kemal Özdeş ismi açıklandıktan sonra Ankaragücü taraftarı pek mutlu görünmese de Süper Lig tecrübesi ile dikkat çeken Özdeş, 2015-2016 sezonunda Karşıyaka sonrası hep Süper Lig takımlarının başındaydı ve Kasımpaşa ile 3 farklı dönemde 125 maça çıktı.

Kemal Özdeş’in Ankaragücü performansı merakla beklenirken Süper Lig’e çıkılması durumdan Özdeş ile devam etme isteği Ankaragücü için bir yapılanma ve istikrar anlamında faydalı olabilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.