Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Türkiye Yüzyılı’nın ‘Yeni Ankara’sı

Türkiye Yüzyılı’nın ‘Yeni Ankara’sı

Seçimler bitti; Cumhur İttifakı istediğini aldı…

Millet İttifakı kazananı ve kaybedeniyle dağıldı…

Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılında; Meclis’te yapılan yemin törenleri ve yeni kabinenin açıklaması ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sloganı olan ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu hayata geçirme sürecine girildi.

DÜNYANIN GÜNDEMİNDE…

Dünyanın gözünün çevrildiği Türkiye, küresel rol için de hazırlık yapıyor.

Amerika ile ilişkiler nasıl olacak? Rusya ile kurulan ortaklık nasıl ilerleyecek? Avrupa ve Ortadoğu’da yeni dönem nasıl şekillenecek. Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ile oluşan ılımlı havanın yansımaları nereye evrilecek? Yunanistan başta olmak üzere komşularımızın Türkiye’ye bakışında olumlu / olumsuz ne tür gelişmeler yaşanacak gibi önemli konularla ilgili tüm gelişmeleri süreç içinde göreceğiz…

Karadeniz, Ege ve Akdeniz’deki güçler mücadelesinde güç dengemizi ve aldığımız pozisyon ile hakkımızı, hukukumuzu koruyabilecek miyiz?

Şundan eminiz: Türkiye savunma sanayisi ve üreten ekonomisiyle tüm soru ve sorunları aşacak imkan ve kabiliyetlere sahip…

ÜLKE GÜNDEMİ EKONOMİ…

Coğrafi konumu, genç nüfusu, yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla küresel bir aktör olan ülkemiz; bir süredir içinde bulunduğu enflasyon sarmalından kurtulmak için mücadele ediyor. Vatandaşın bu konuda sabrı yok!

Açıklanan veriler enflasyondaki düşme eğilimini gösteriyor ama döviz kurlarındaki artış can sıkıyor…

Konut fiyatları, kiralar, temel gıda maddelerindeki pahalılık gibi olumsuzluklar umarız döviz dalgalanmalarından etkilenip daha da artmaz…

Yeni kabineye önderlik edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında ve televizyon ekranlarında verdiği sözler, açıkladığı yol ve yöntemler başta güven ve huzur olmak üzere hayatın her alanında kendisini hissettirmeli…

Bu yönde etkisi olacak kararlar, açıklamalar merakla bekleniyor…

Gözler özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te olacak.

OLUŞAN YENİ İKLİM KORUNMALI

Çok sert bir seçim ve propaganda süreci yaşadık. Artık normalleşme zamanı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere siyasilerin söylemlerine yansıyan ılımlı, olumlu havanın devam etmesi huzur açısından çok önemlidir. Korunmalı ki oluşan tablo bu sinyali veriyor…

Özetle siyasiler ‘fabrika ayarlarına’ dönerse toplumun her kesimi de siyaset gerginliğinden sıyrılıp işine gücüne bakar.

YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ ANKARASI…

Ve Ankara…

Başkent olmanın tarihi sorumluluğunu omuzlarında taşıyan Ankara; 100 yılı deviren Cumhuriyetimizin gücüyle her yönden gelişmeli, hak ettiği yatırımlarla büyümelidir.

Bunun için yapılacak şeyler belli…

DOĞRUDAN UÇUŞ VE İŞ BİRLİĞİ…

Ankara’dan özellikle yurt dışına direkt uçuş sayısının artması, raylı sistemde şehirlerarası ulaşımın merkez üssü olması; bunları yaparken kente yeni yollar, havalimanı metrosu gibi kritik projelerin hayata geçirilmesi, turizm gelirlerinin doğru adımlarla geliştirilmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylemini ve eylemini gerçekleştirmeye başladığı Türkiye Yüzyılı’nda Ankara payına düşeni almalıdır.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları başkentin gelişimi ve kentin ileriye taşınması adına projelerde iş ve güç birliği yapmalıdır.

ALTYAPI, SPOR, KÜLTÜR SANAT…

Ankara’da yağış kaynaklı sel sularını önleyecek altyapı çözümlerinin üretilmesi, kültür-sanat faaliyetlerinin artması sağlanmalıdır. Salon sporlarında Türk Telekom, Ziraat Bankkart ve Halkbank gibi kulüp başarılarının futbola yansıması; Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Kadın Futbol Takımı’nın şampiyonluğu gibi örneklerin artması; voleybol ve basketbol milli takımlarımızın ardından A Milli Futbol Takımı’nın da Ankara’da sahaya çıkabilmesi gerekmektedir.

Siyasetin, bürokrasinin, kültür-sanatın, sporun başkenti; Cumhuriyet’in ikinci 100. Yılı’yla birlikte dünyanın örnek başkentleri arasındaki yerini almalıdır.

Ankara bunu hak ediyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi