Emekli olduktan sonra hobi olarak başladı! Şimdi yeni mesleği...

Uzun yıllar devlet memuru olarak çalışan Dilek Uyar, emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı mum üretimini büyüterek atölye açtı. Üretirken dinlendiğini anlatan Uyar, ürettiği mumları fuarlarda sergilediğini söyledi.

Emekli olduktan sonra hobi olarak başladı! Şimdi yeni mesleği...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Atölyesinde ürettiği rengarenk mumları gururla sergileyen emekli devlet memuru Dilek Uyar, hem zamanını değerlendirdiğini hem de aile ekonomisine katkı yaptığını söyledi.

whatsapp-image-2024-03-10-at-12-34-14-am.png

Uyar “Mum yapımına hobi olarak başladım. Önce doğadan bir şeyler bulup birleştirmeye başladım, daha sonra mum yapmaya karar verdim. Kursa gitmedim, kendi kendime deneme yanılma yöntemiyle öğrendim. Baktım ilgi görüyor, seviliyor. Fuarlara gitmeye başladım, küçük de bir atölyem var. Orada üretiyorum. Güzel şeyler duymak, övgü almak, takdir görmek ve dinlenmek çok güzel” dedi.

whatsapp-image-2024-03-10-at-12-34-15-am.png

"KADIN İSTERSE YAPMAYACAĞI İŞ YOK"

Sipariş üzerine üretim yaptığını da anlatan Uyar “Üç tür mum üretimi var. Bunlar parafin, soya vaks ve jel mum. Ben hepsini çalışıyorum. Benim çok renkli mumlarım var, renkli bir dünyam var çünkü. Kadın isterse yapmayacağı iş yoktur. Ben bütün üreten ve üretmeye devam eden kadınlarımızı takdir ediyorum” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum