Prof. Dr. Muharrem Kıskaç'tan hafıza ve dikkat eksikliği için 3 önemli takviye Önerisi

Hafıza ve dikkat eksikliği yaşayanları yakından ilgilendiren bu haberde Prof. Dr. Muharrem Kıskaç, hafıza, dikkat eksikliği ve odaklanma üzerinde etkileri olan üç önemli takviyeyi açıkladı.

Prof. Dr. Muharrem Kıskaç'tan hafıza ve dikkat eksikliği için 3 önemli takviye Önerisi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: HALİL METİN

Prof. Dr. Muharrem Kıskaç'ın önerisi, bu üç takviyenin tek tek değil, bir arada kullanılmasının daha etkili olacağı yönünde. Özellikle dikkat ve odaklanma üzerinde olumlu etkileri bulunan bu takviyelerin, dikkat eksikliğine bağlı hataları azalttığı, öğrenme fonksiyonlarını düzelttiği ve problem çözme yeteneğini artırdığı düşünülüyor. Bu da sınav stresinin azalmasına yardımcı olabilecek bir adım olarak görülüyor.

Prof. Dr. Muharrem Kıskaç özetle şunları söyledi:

ODAKLANMA İÇİN İLK TAKVİYE: SİTİKOLİN

“İlk takviyemiz sitikolin. Sitikolin, ağız yoluyla alındığında bağırsaklarımızda hızlı bir şekilde emilir, kanımıza geçer ve beyimize ulaşması için kan-beyin bariyerini çok iyi bir şekilde geçebilir. Bu sayede beyinde, özellikle hücre zararının olmazsa olmaz bir bileşeni olan fosforil kolin sentezinde rol alır. Ayrıca öğrenme fonksiyonlarında görevli olan beyinde bir nörotransmitter yani haberci olan asetilkolin sentezinde de rol alır. Hareket, dikkat ve odaklanmada görevli olan ve dopamin metabolizmasında da rol alan sitikolin, beyinde ATP üretimini artırarak enerji üretimini hızlandırır ve kan akımını hızlandırır. Ayrıca beyinde antioksidan etki göstererek oksidatif stresi azaltarak nöron hücrelerini koruyucu etki gösterir. Bilimsel çalışmalar, sitikolin kullanımının dikkat eksikliğini azalttığını, odaklanmayı arttırdığını, hafızayı güçlendirdiğini ve problem çözme yeteneğine katkıda bulunduğunu göstermektedir. Bu nedenle, sitikolin kullanımının sınav stresinde azalma sağlayabileceği düşünülmektedir.

screenshot-844.png

BEYİN VE GÖZ SAĞLIĞINA DİREK ETKİ EDEN DHA

Bir diğeri DHA takviyesi, omega-3 yağ asitlerini EPA, DHA ve ALA olmak üzere üçe ayırıyoruz. Temel olarak, DHA nöronların yapısına direkt olarak katılır ve hücresel arası iletimde görev alır. Bunun anlamı, bilişsel sağlık ve özellikle hafıza üzerinde olumlu etkileri olduğudur. Vücutta DHA veya EPA'ya dönüşebilecek ALA'nın yeterli düzeyde olmadığı için, bunları hayvansal gıdalardan ve gerektiğinde takviye olarak almak önemlidir. Beyin sağlığı ve göz sağlığı açısından DHA'nın önemi büyüktür.

ÜÇÜNCÜ TAKVİYE B12

B12 vitamininden bahsedebiliriz. B12, kompleks bir yapıda olan ve vücutta çok önemli etkilere sahip olan bir vitamindir. Özellikle sinir sistemi üzerinde kritik bir rol oynar. Sinir hücrelerindeki miyelin kılıfının yapımında görev alarak sinir iletimini hızlandırır ve nöronlar arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Ayrıca, hafıza, bilinç, denge, derin duyu ve vibrasyon gibi birçok önemli işlevde rol oynar. B12 eksikliği durumunda homosistein adı verilen bir madde yükselir, bu da kardiyovasküler ve nörolojik hastalıklara yol açabilir. B12 takviyesi bu tür sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.

Bu takviyelerin, sitikolin, DHA ve B12'nin tek tek kullanılmasından ziyade bir arada kullanılmasının daha etkili olacağı düşünülmektedir. Özellikle dikkat ve odaklanma üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Bu takviyelerin kullanımının, dikkat eksikliğine bağlı hataları azalttığı, öğrenme fonksiyonlarını düzelttiği ve problem çözme yeteneğini artırdığı düşünülmektedir. Bu da sınav stresinin azalmasına yardımcı olabilir.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.