Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara, seçimler, vekillere ilk çağrılar

Ankara, seçimler, vekillere ilk çağrılar

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi hem mitingler hareketleniyor hem de sonuç merakla bekleniyor. İttifaklar içinde yaşanan gelişmeler, partilerin sert açıklamaları ve hızla değişen gündem içinde de hepimizin yaşadığı kentlere karşı sorumlulukları var.

Başkent Ankara için 21 yıldır gazeteci kimliğimle sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışıyorum. Ankara’nın her alanda sorunlarını duyurduğumuz, güzelliklerini paylaştığımız gazetelerin yanında şimdi çok daha hızlı bir şekilde üstelik tüm dünyaya ulaştığımız internet haberciliğini de profesyonel olarak geliştiriyoruz. Büyük Anadolu Medya Grup Sahibi Sayın Ali Çetin ve 30 kişiyi aşan ekibimizle birlikte ortak amacımız işimizi iyi yapmak, kentimize, memleketimize, ülkemize sahip çıkmak…

ANKARA’NIN VEKİL ADAYLARI VE SPOR GURURU…

Bu bilinçle de Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ni üstelik Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması nedeniyle de önemsiyoruz. Tüm dünya gibi ülkemizde zorlu bir ekonomi sınavından geçiyor. Bizi boğan, geren, adım atmamızı zorlaştıran enflasyon canavarının etkisinden en kısa sürede kurtulmamız lazım. Üretimimizin artması, sanayinin, ticaretin, ulaşımın başkentinin Ankara olması için seferberliğin artarak devam etmesi gerekmektedir.

Ankara’nın çok hayati sorunları için şimdiden milletvekili adaylarının çalışması, 15 Mayıs’tan itibaren ise hepimizin kenti ilgilendiren konuların takipçisi olması şart!

Ayrıca ‘Kupa Beyi’ Ankaragücü’nün Türkiye Kupası mücadelesinde yalnız bırakılmaması, 100 yıllık Gençlerbirliği’nin ligde kalma mücadelesinde unutulmaması, AXA Sigorta Efeler Ligi Play-Off finalinde bu yıl da karşılaşacak iki başkent ekibi Ziraat Bankkart ile Halkbank’ın ayakta alkışlanması ve EuroCup’ta finale yükselen Türk Telekom Basketbol Takımı için hepimizin iyi dileklerini iletlemesi ve desteği çok kıymetli olacaktır.

Kısaca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni döneminde bulunacak milletvekilleri tarihi seçimle tarihi sorumluluklar alacak; yeni yüzyılın ilk vekilleri olarak isimlerini seçildikleri kentlere yazdırmaları gerekecek.

KENTE HİZMET ÇAĞRISI…

Bu noktada Ankara’nın milletvekili adaylarına ilk çağrı Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’dan geldi… AKK’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nu çevrim içi olarak gerçekleşirken Yılmaz’ın çağrısında önemli mesajlar vardı. Ankara’nın milletvekili adaylarına seslenen Halil İbrahim Yılmaz, “Ankara’nın yatırımlarını, projelerini en az kendi memleketiniz kadar takip etmediğiniz sürece bu kente hizmet etmeniz mümkün değildir” diyerek, şu çağrıyı yaptı:

“Turizmden kültür sanata, üretimden istihdama, gençlik politikalarından kent mimarisine, kültürel miras alanlarından tarihi dokulara kentimiz gelişmeyi, büyümeyi, 100. Yıl’da ayağa kalkmayı beklemektedir. Bu sebeple başkente gelerek bir yemek dahi yemeden, tek gece konaklamadan Anıtkabir’i ziyaret edip, Kapadokya’ya, Safranbolu’ya giden turistleri, kentin ekonomisine kazandıramamayı dert edinmedikçe, Nallıhan’daki Kuş Cenneti’ni turizme kazandırmak için emek harcamadıkça, Hacı Bayram-ı Veli ile Augustus Tapınağı’nın asırlarca sırt sırta vererek gösterdikleri dayanışmayı, politik sebeplerle terk edip, kenti kamplaşmaya zorladıkça, Şereflikoçhisar’da yer alan Tuz Gölü’nü, Kızılcahamam’ı yeşil örtüsüyle süsleyen Soğuksu Milli Parkı’nı, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan kentimizin tarihini 5 bin yıl önceye götüren Polatlı’daki Gordion Antik Kenti’ni, şehrin ekonomik gücüne lokomotif yapmadığınız sürece Ankara’ya hizmet etmeniz mümkün değildir. Ankara’nın yatırımlarını, projelerini en az kendi memleketiniz kadar takip etmediğiniz sürece bu kente hizmet etmeniz mümkün değildir. Sessiz şehir unvanı alan Güdül’ü, kentin turizm markası Beypazarı’nı, kalkınmayı bekleyen kentin dezavantajlı bölgelerini dert edinmediğiniz sürece bu kente hizmet etmeniz mümkün değildir. Yaş ortalaması 33 olan Ankara’yı spor tesisleri, kültür ve sanat alanları, etüt merkezleri ile donatmadığınız sürece bu kente hizmet etmeniz mümkün değildir. Ankara’ya yurt dışından direkt uçuş sayısını artırmaya emek harcamadığınız takdirde, keşfedilmeyi bekleyen yeni destinasyon alanlarını turizme kazandırmadığınız sürece bu kente hizmet etmeniz mümkün değildir.”

Tıpkı sayın başkan gibi; tıpkı bizler gibi hepimiz kente karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeli, savunmalı ve takipçisi olmalıyız… Yeni dönemde tüm vekilleri zorlu bir sınav bekliyor olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi