Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara Ticaret Odası “sanat iyileştirir” dedi

Ankara Ticaret Odası “sanat iyileştirir” dedi

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkece yıkıldık. Bu yıkımın ardından toparlanmamız için hep birlikte el ele vermemiz gerekiyordu. Tarih sayfası birlikten doğan kahramanlıklarla dolu olan Anadolu coğrafyası yine bir olup ayağa kalkmak için her şeyi yapıyor…

PREFABRİK YAŞAM ALANI…

Deprem felaketinin ardından meslek komiteleri ve üyeleriyle hızla harekete geçen kurumlardan biri oldu Ankara Ticaret Odası (ATO). Gönderilen onlarca TIR yardım malzemesi vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için katkı sundu. Tıpkı Cumhuriyet’in 100. Yılı gibi kuruluşunun 100. Yılı’nı kutlayan ATO, Hatay’ın İskenderun ilçesi Çay Mahallesi’ne 96 ailenin barınabileceği bir prefabrik yaşam alanı inşa ediyor.

5cdce41f-f562-4887-bb25-39e5dc9197da.jpeg

SANAT VE TİCARET ATO İLE BULUŞTU…

ATO aynı zamanda 100. Yıl Evleri ile deprem bölgesine kalıcı bir eser bırakacak. 100+ kalıcı konut yapmak üzere başlatılan ‘Ayın Yıldızıyım’ temalı bağış çağrısına, ‘100+59 Sanat Eseri Projesi’ ile destek veren ATO 59 No’lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi, CerModern’de bir sergi gerçekleştirdi. Bu eserler daha sonra düzenlenecek müzayede ile satışa çıkacak ve toplanan gelir bağış olarak kullanılacak.

DEPREM BÖLGESİNE RESİM MALZEMELERİ…

Çarpıcı eserlerin olduğu sergiye ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

ATO Başkanı Baran, deprem bölgesine resim malzemeleri de gönderdiklerini ve güzel eserler ortaya çıktığını belirterek, ‘sanat iyileştirir’ anlayışına güzel bir örnek verdi.

BU EMEK KIYMETLİ VE UNUTULMAZ…

ATO’nun özel çalışmasına Tüm Sanat Galerileri Derneği, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği, Sanatçı Kadınlar Derneği, RC Galeri ve ‘sessizmüzayede’ web sitesi de destek olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım; bunca yıkıntının içinde de sanatı unutmadıkları ve sanatın iyileştirici gücüne inandıkları için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi