ABB ekipleri yılbaşında 7/24 hizmet verecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin yılbaşı akşamında huzur ve güven içinde yeni yıla girebilmesi için gerekli önlemleri aldı. Şehrin çeşitli noktalarında 7/24 hizmet verecek ekipler, saha ve masa başında görev yapacak.

ABB ekipleri yılbaşında 7/24 hizmet verecek
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli bir yılbaşı geçirmesi için gerekli önlemleri aldı.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Başkent 153 hizmeti yılbaşında 7/24 devam edecek; ANKARAY ve Metro 02.00'ye kadar, EGO otobüsleri ise 02.30'a kadar hizmet verecek. İtfaiye ekipleri nöbet tutacak, Mezarlıklar Daire Başkanlığı cenaze hizmetleri, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ambulans ve veterinerlik hizmetlerine devam edecek. ASKİ ekipleri arıza ve bakım için mesai yapacak. Ankara Zabıtası ise yılbaşı öncesi iş yerlerinde gıda denetimlerini sıklaştırarak halk sağlığını korumaya devam edecek.

ekipler.jpg

İTFAİYE EKİPLERİNDEN TAM M​​​​​​​ESAİ​​​​​​​

Başkent 153, 31 Aralık Pazar günü dahil olmak üzere vatandaşların talep ve şikayetlerini ilgili birimlere ileterek çözüme kavuşturmaya devam edecek. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yılbaşı gecesinde olası yangın ve kurtarma çalışmaları için görevlerinin başında olacak. Bu ekipler, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, Aşkabat Caddesi (Bahçelievler 7. Cadde), Bestekâr Caddesi, Sakarya Caddesi, Yüksel Caddesi, Kuğulu Park ve Tunalı Hilmi Caddesi gibi Ankara'nın yoğun bölgelerinde nöbet tutacak. Mezarlıklar Daire Başkanlığı, cenaze hizmetlerini kesintisiz sürdürebilmek için görev başında olacak. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Kurtuluş Sokak Hayvanları Sağlık Merkezi, hayvan ambulansları ve nöbetçi ekiplerle yılbaşı gecesinde 24 saat esasına göre hizmet vermeye devam edecek​​​​​​​.​​​​​​​

itfaiye.jpg​​​​​​​

METRO VE ANKARAY GECE 02.00'YE KADAR HİZMET VERECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için toplu ulaşımda yılbaşı düzenlemesi yaptı. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, yılbaşı gecesi raylı sistemlerin (Metro ve ANKARAY) 31 Aralık 2022 Cumartesi günü gece saat 02.00’ye kadar hizmet vereceği belirtildi. Ayrıca, EGO otobüsleriyle 31 Aralık 2023 Pazar günü saat 24.00’ten, 01 Ocak 2024 Pazartesi günü gece saat 02.30’a kadar vatandaşların ulaşımlarının sağlanması için 45 adet Metro ring güzergâhında saat 02.30’a kadar, 00.00-05.00 aralığında ise 29 adet güzergâhta 108 adet gece servisi hizmetinin kesintisiz devam edeceği ifade edildi. Toplu taşıma hizmetlerinde anlık gözetimlerle yolcu yoğunluğuna göre ilave otobüs ve tren servisleri de sağlanacak. Detaylı bilgiler EGO Genel Müdürlüğü’nün internet adresinden alınabilecek.​​​​​​​

​​​​​​​metro.jpg​​​​​​​

ASKİ EKİPLERİ DE İŞ BAŞINDA

Yılbaşı gecesi, ASKİ ekipleri 350 personel ve 120 araç ile sahada olacak. Arıza, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Başkentlilere hizmet vermeye devam edecekler. Vatandaşlar, şikâyet ve taleplerini "0312 616 10 00" numaralı telefondan ASKİ yetkililerine iletebilecekler. ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, mekanik sayaç ve kartlı sayaç arıza onarım ve bakım işlemleri için yılbaşında 7/24 esasına göre görevlerinin başında olacaklar. Abone İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise 30-31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde, 24 saat kartlı ve mekanik su sayaç arızalarına anında müdahale edecekler.

HALK SAĞLIĞI KORUNUYOR

Yeni yıl öncesi halk sağlığını koruma amacıyla denetimleri sıkılaştıran Ankara Zabıtası, marketlerden AVM'lere kadar vatandaşların yoğun kullandığı alanlarda gıda kontrollerini gerçekleştirdi. Ayrıca, eğlence ve dinlenme yerlerinde halkın huzur ve güvenliğine yönelik bozuk gıda, kaçak içki ve baca temizliği gibi konularda ek denetimler yaptı. Yılbaşı gecesi ise 22 ekip sahada denetimlere devam edecek ve 5 ekip muhtemel başvurulara anında müdahale etmek amacıyla hazır olacak.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.