Ankara Çubuk’un özel lezzetlerini tatmayan pişman oluyor

Ankara'nın yöresel lezzetleri her zaman merak ediliyor. Ankara’nın Çubuk ilçesinin yöresel lezzetleri nelerdir? İşte bu sorunun yanıtı haberimizde…

Ankara Çubuk’un özel lezzetlerini tatmayan pişman oluyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye’nin yöresel yemekleri merak ediliyor. Başkent Ankara’nın da birçok yöresel lezzeti bulunuyor. Ankara’nın Çubuk ilçesine ait yöresel lezzetler merak ediliyor. anadolugazete.com.tr okuyucuları için Çubuk’un yöresel lezzetlerini araştırdık. İşte detaylar…

ekran-goruntusu-2024-07-25-162500.jpg

TÜRK MUTFAĞININ İNCİSİ: YAPRAK SARMA

Anadolu'nun birçok farklı yerinde yapılan yaprak sarması, Çubuk'un yöresel lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Çubuk Belediyesi yetkilileri de dönem dönem ilçesinin lezzetlerini ve markalarını sosyal medya hesaplarından kamuoyuna hatırlatıyor. Belediye'nin X sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda, "Türk mutfağının incisi Çubuk lezzetlerimizden yaprak sarma. Asma yaprağının içine pirinç ya da bulgur konularak yapılan bu yemek besin değeri açısından oldukça zengin bir yiyecek deposudur. Vazgeçilmez geleneksel lezzetlerimizden olan yaprak sarma sofralarınızda yerini alsın." ifadeleri kullanıldı.

images-2.jpg

YARMALI TARHANA ÇORBASI

Türkiye'ye özgü bir çorba olan tarhana çorbası, her bölgede farklı türde yapılıyor. Çubuk'un tarhana çorbası da keşfetmeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Çubuk Belediyesinin X sosyal medya hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise "Çubuk'un vazgeçilmez lezzetlerinden biri de yarmalı tarhana çorbası. Çorbamız yoğurt ve tahılların karışımından yapılır. Yarmanın enfes uyumuyla damaklarda vazgeçilmez bir tat bırakacak bu lezzeti keşfetmelisiniz." denildi.

TÜRK MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZİ: ÇUBUK TURŞUSU

Çubuk'un diğer bir lezzeti ve marka değeri olan lezzeti ise Çubuk turşusu. Turşu deyince akıllara ilk Çubuk turşusu geliyor. Çubuk turşusu, Türk mutfağının önemli bir parçası olarak biliniyor. Turşunun hazırlanışında kullanılan acı biberlerin yanı sıra sarımsak, kimyon ve kekik gibi baharatlarla zenginleştirilen turşu, kendine özgü keskin acılığı ve ferahlatıcı ekşiliğiyle dikkat çekiyor.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk turşusunun en önemli hammaddesi olan salatalığın hasat mevsiminin geldiğini söyledi.

Başkan Demirbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meşhur Çubuk turşusunun en önemli hammaddesi olan yeşil altınımızın hasat zamanı geldi. Bugün salatalık tarlalarında hasat yapan çiftçilerimizi ziyaret ettik, çorbada tuzumuz olsun istedik." dedi.

ÇUBUK YAZMA ÇÖREĞİ

Çubuk'un bir diğer önemli yöresel lezzeti ise Çubuk Yazma Çöreği...

ekran-goruntusu-2024-07-25-162448.jpg

Çubuk Belediyesinin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İlçemize özgü, kat kat lezzetiyle ünlü bir hamur işidir. İncecik açılan hamurların arasına tereyağı sürülerek hazırlanan bu çörek, çıtır çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık içiyle her lokmada damakları şenlendirir." denildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.