Ankara Mobilyacılar Sitesinde çöp sorunu büyüyor: Vatandaş mı suçlu belediye mi?

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Ankara Mobilyacılar Sitesi, giderek büyüyen çöp sorunuyla bir süredir gündeme geliyor.

Ankara Mobilyacılar Sitesinde çöp sorunu büyüyor: Vatandaş mı suçlu belediye mi?
Yayınlanma:

Site içerisindeki birçok sokakta çöp konteynerlerindeki çöpler alınırken etraflarına bırakılan çöpler toplanmıyor. Sitedeki esnaf, yalnızca konteynerlerin içindeki çöplerin alındığını, ancak yanlarına bırakılan atıkların günlerce yerinde kaldığını belirtiyor.

Sitede faaliyet gösteren mobilya üreticileri, bu durumun hem görüntü kirliliği yarattığını hem de kötü koku ve haşerelere davetiye çıkardığını ifade ederek belediyeden daha etkin bir temizlik hizmeti talep ederken sosyal medyada çöp sorunuyla ilgili yapılan paylaşımda ise farklı yorumlar yapıldı.

Yorumlarda çok sayıda kişi belediyenin sadece çöp kutusundaki çöpleri almasının normal olduğunu düşünürken "Belediyenin görevi çöp konteynırını boşaltmak, dükkanın hafriyatını döküntüsünü almak değil.", "Moloz ne zaman çöp oldu? Ankara Büyükşehir Belediyesi bunları atanı tespit edip şöyle sağlam bir ceza yazın lütfen." "Belediyenin gorevi konteynerdaki çöpleri toplamak her isteyenin istedikleri yere attıkları özel eşya ve çöpleri toplamak değil!" yorumları atıldı.

Bazı kişiler ise Mobilyacılar Sitesinde çöp dışında trafik ve düzensizlik gibi sorunlara da çözüm getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.