Ankara'da fırtına esnasında minaresi yıkılan cami böyle görüntülendi

Ankara'da akşam saatlerinde yaşanan şiddetli fırtına ve sağanak yağış, olumsuz etkileriyle birlikte hayatı olumsuz etkiledi.

Ankara'da fırtına esnasında minaresi yıkılan cami böyle görüntülendi
Yayınlanma:

Ankara Çankaya ilçesinde bulunan Hacı İbrahim Aydın İmik Dede Camii, fırtına nedeniyle minaresinin yıkılmasıyla büyük zarar gördü. Minare, caminin çatısına düşerek caminin kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Cami içerisinde bulunan bir çocuk ise ölümden dönerek kurtuldu. Cami imamı Ahmet Tufan'ın evi de yıkılan camiyle birlikte kullanılamaz hale geldi. Olay anında bir dron tarafından çekilen görüntülerde caminin yıkılmış hali havadan görüntülendi.

mianre3.jpg

Cami imamı Ahmet Tufan, fırtınanın yaşandığı sırada evinin yanında bulunan eşyalarını korumak için dışarı çıktığını belirtti. Tufan, rüzgarın şiddetinin artmasıyla arkasını döndüğünde minarenin yıkıldığını gördüğünü ifade etti. Minarenin yıkılması sonucunda cami çatısının da çöktüğünü ve üst katın aşağıya düştüğünü belirtti. Çevrede bulunan insanlarla birlikte itfaiye ve AFAD gibi yetkililere haber verildi. Cami içerisinde bulunan bir çocuğun güvende olması için ambulans çağrıldı. Neyse ki çocuk caminin alt katında olduğu için sağ salim kurtarıldı. Ahmet Tufan, çocuğu ve kızını güvende olduğunu söyleyerek rahat bir nefes aldığını ifade etti.

İzlemek için tıklayınız

Tufan, caminin üst katının ve minaresinin tamamen yıkıldığını ifade etti. Camların açık olması nedeniyle camlarda da hasar meydana geldiğini belirtti. Kendisinin caminin altında bulunan lojmanda yaşadığını ve lojmanda da hasar olduğunu ifade etti. Bazı camların kırıldığını ve cam korumalarının eğildiğini söyledi, ancak başka büyük bir sorun olmadığını belirtti. Ahmet Tufan, 43 yaşında olduğunu ve hayatı boyunca böyle bir felaketi görmediğini, böyle şiddetli bir fırtınayla karşılaşmadığını dile getirdi. Minarenin yıkılma anını da gözleriyle gördüğünü söyledi.

aw893673-05.jpg

Yetkililerin olay yerine gelerek fotoğraflar çekip rapor tuttuğunu belirten Tufan, enkazın gün içinde kaldırılacağını ve Ankara genelinde büyük bir sıkıntı yaşandığını söylediklerini ifade etti. Tufan, caminin büyük olas

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.