Ankara'da ulaşım sorunu büyüyor! Sabah saatlerinde metro tıklım tıklım!

Başkent Ankara'nın artan nüfus nedeniyle trafik yükü ve yoğunluğu arttı. Özelikle işe giderken metro hattını kullanan vatandaşlar, metro istasyonlarında yoğunluk oluşturuyor.

Ankara'da ulaşım sorunu büyüyor! Sabah saatlerinde metro tıklım tıklım!
Yayınlanma:

Başkent Ankara, ulaşım hatları ile şehirde yaşayan vatandaşlara kesintisiz hizmet sağlıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kullanılmaya başlanan Ankara Metrosu, EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bir ulaşım hattı. Ancak 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ankara çevre illerden göç aldı. Ayrıca eğitimin başkenti de olan Ankara, okulların açılmasıyla birlikte metro ve Ankaray’ı kullanan kişi sayısı da artıyor. Özelikle işe giderken metro hattını kullanan vatandaşlar metro istasyonlarında yoğunluk oluşturuyor. Bu durumda metroda vatandaşların birbiriyle yakın temas kurmasına neden oluyor.

whatsapp-image-2024-09-06-at-12-41-40.jpeg

SABAH SAATLERİNDE METRO TIKLIM TIKLIM!

Metroyu sabah saatlerinde kullanan vatandaşlar, metronun sabah saatlerinde çok kalabalık olduğunu, keyifli bir ulaşım sağlayamadıklarını söylüyorlar. Vatandaşlar, "Metro sabah saatlerinde çok kalabalık, tıklım tıklım. Rahat bir ulaşım sağlayamıyoruz. " diyerek sitem ettiler.

Ankara Metrosu Kızılay’dan başlayarak Ulus- Yenimahalle - Demetevler - Ostim - Batıkent güzergâhında hizmet veriyor. Ankara Metrosu güzergâhı güneydoğu-kuzeybatı istikametinde uzanarak Batıkent ile şehir merkezini birbirine bağlıyor.

ANKARAY'IN YOLCU KAPASİTESİ 27 BİN!

AŞTİ- DİKİMEVİ güzergahlarından hizmet veren Ankaray'ın yolcu kapasitesi 27 bin yolcu kapasitesine sahip

METRO SEFERLERİNİN SAATİ UZATILDI!

EGO otobüslerinin normal hatlarda son sefer saati 00.00’dan 01.30’a, metro seferleri saat 00.00’dan 01.00’e, otobüslerin metro ring hatları ise 24.00’ten 01.40’a kadar uzatıldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.