Ankara’nın damak tadı: Şençam Köftecisi

Ankara’nın meşhur tarihi eserleri kadar ünlü tarihi markaları da vardır. Bunlardan biri olan Şençam Köftecisi’nin dünü ile bugününü ve dünden kalan hatıralarını Gazeteci Dursun Erkılıç iki bölüm halinde yazdı…

Ankara’nın damak tadı: Şençam Köftecisi
Yayınlanma:

İnsanların olduğu gibi şehirlerin de bir mazisi ve o mazinin içinde saklı hatıralar vardır. Bu, kimi zaman saklanası bir anıdır, kimi zaman hüzünlü bir aşk hikâyesi ya da unutulmaz bir damak tadı…

Hatırıma 43 yıllık hatıram gelince, acıktıran ekonomik, lezzetli ve doyurucu bir marka ile haşır neşir oldum! Bir sebebi vardı…

kofteci.jpg

VESİLE, MÜHİM BİR MESAJ OLDU…

2021 yılının Mart ayı idi. O günlerde, Hıfzı Kuruşa imzalı paylaşımı okuyunca, damak tadımı takip ederek tam 43 yıl öncesine gittim ve bir porsiyon köfte yedim!

İzahı zor bir cümle kurmuş olabilirim ama izahı kolay, hatırlaması leziz bir hâl var ortada.

Bugünden düne, dünden bugüne git-gel yaparak bir lezzet dalgalanması yaşamak ve yaşatmak istiyorum…

Önce Hıfzı Kuruşa’nın mesajı:

“Sayın Başkanlarım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli dostlarım; Şençam Köfte ailesine bir halka daha eklemenin gururunu yaşıyorum. Yarın Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi - Oto Sanayi Parkı içerisinde yeni şubemizi hizmete alıyoruz. Pandemi nedeniyle açılış yapmayacağız ama ben orada olacağım. Zor dönemdeyiz, inşallah muvaffak oluruz. Rabbim hiç kimsenin emeklerini zayii etmesin.”

‘Amin’ diyerek, diyeceğimi demeye devam edeyim.

kofte-2.jpg

BURS PARASI İLE YENEN KÖFTELER

Mesajın beni 43 yıl önceye götüren yanı şu: Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okurken, burs parasını aldığımızda kendimize köfte ziyafeti çekerdik! Tahmini zor olmayacağı gibi ziyaret ve ziyafet mekânı okulumuza yakın bir yerdeki Şençam Köftecisi idi.

Siz dumanı üstünde o leziz köftenin hayaliyle kendinizden geçerken bendeniz de Şençam’ın mazisini özetleyeyim:

Bin dokuz yüz yetmiş bir Şençam’ın kuruluşu
Göçmen bir ailenin Başkentte dirilişi
Üç kişiyle başlayıp yüzlere varılışı
Şençam damak tadının başarı öyküsüdür

Evet, Kosova göçmeni ailenin dedesi Cemil Kuruşa ve oğlu (Hıfzı beyin babası) Zahit Kuruşa tarafından kurulan Şençam Köftecisinin kadrosunda bir de çalışan vardır. ‘Şençam’ markalaşma yolunda böylece Başkent Ankara’nın en önemli lezzet duraklarından biri olma serüvenine başlar… O günden bugüne yaşananları bir dörtlük ile özetlemek gerekirse;

Cemil, Zahit Kuruşa dede ile babadır
Gelecek kuşaklara sıcak yuva, sobadır
Çalışanlarla bugün kocaman bir obadır
Şençam damak tadının ulaştığı son nokta

-DEVAM EDECEK-

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.