Ankara'nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde çıkan yagınlarda son durum!

Ankara'nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde başlayan ve korku dolu anlara neden olan orman yangınları hakkında Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine ulaşan anadolugazete.com.tr son bilgileri derledi.

Ankara'nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde çıkan yagınlarda son durum!
Yayınlanma:
Güncelleme:

DERLEME:ZAFER ALTUNTAŞ

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin anadolugazete.com.tr’ye verdiği bilgilere göre Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü personellerinin hâlâ sahada olduğu ve olayla ilgili detaylı açıklamanın yapılacağı aktarıldı.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların yangını fark edip ihbar etmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Kızılcahamam Şahinler Mahallesindeki orman yangını Bolu Gerede’ye bağlı Demirler Mahallesi'ne sıçradı. Kızılcahamam ve Gerede de çıkan yangınları söndürme çalışmaları devam ederken Çamlıdere’den de yangın haberi geldi.

Kızılcahamam ve Çamlıdere de çıkan yangınlarla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekili Adnan Beker, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Lokman Ertürk sosyal medya X hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kızılcahamam Şahinler Mahallesi'nde başlayan yangına hızlı bir şekilde müdahale edildiğini ve sonrasında Çamlıdere Kuşcular-Avdan Mahalleleri arasında çıkan ot yangınının ormanlık alana sıçradığını belirtti. Yavaş, toplamda 44 araç ve 66 personelin, Keresteciler, Batıkent, Etimesgut, Altınpark, Başkent OSB ve ASO OSB'den gelen destekle yangına müdahale ettiğini ve çalışmaların hem havadan hem de karadan aralıksız sürdüğünü” ifade etti.

Ankara Milletvekili Adnan Beker, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “Ankara'nın Kızılcahamam İlçesinde meydana gelen yangını büyük bir üzüntü ve endişe içerisinde takip ediyorum. Temennimiz, hiçbir canlının zarar görmemesi ve mal kaybı olmamasıdır. Rabbim, Ankara İtfaiyemizin ve Bakanlık personellerimizin yardımcısı olsun. Dualarımız sizinle” ifadelerini kullandı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, “Şahinler Mahallesi'nde çıkan yangının hemen ardından olay yerine intikal ettiklerini” belirtti. Acar, belediye ve diğer kurumların insan gücü ve iş makineleriyle yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ettiğini vurguladı. Yangından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Acar, bu felaketi hep birlikte geride bırakacaklarını söyledi.

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, “Kuşcular-Avdan Mahalleleri arasında yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınına ilk müdahaleyi Çamlıdere Belediyesi'nin arazöz, su tankeri ve iş makineleriyle gerçekleştirdiğini bildirdi. Ceylan, Orman İşletmesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, ASKİ, Fen İşleri ve Çamlıdere Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmalarıyla yangının kontrol altına alındığını ve yayılmasının önlendiğini ifade etti. Ancak Kızılcahamam Şahinler Köyü ve Gerede Demirler Köyü'ndeki yangınların halen devam ettiğini belirterek, ekiplerin havadan ve karadan çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Allah yar ve yardımcımız olsun," diyerek açıklamasını sonlandırdı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Lokman Ertürk “Kızılcahamam ilçesinde başlayan ve Bolu Gerede'ye sıçrayan orman yangınından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini” iletti. Ertürk, yangınları söndürmek için büyük bir özveriyle çalışan orman ve yangın söndürme personeline başarılar dileyerek, "Rabbim yardımcıları olsun" dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.