ASKİ'den Ankaralılara uyarı: Tasarrufu alışkanlık haline getirelim

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankaralılar için su tasarrufu çağrısı yapmaya devam ediyor. ASKİ, "Tasarrufu alışkanlık haline getirelim" uyarısında bulundu.

ASKİ'den Ankaralılara uyarı: Tasarrufu alışkanlık haline getirelim
Yayınlanma:

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankaralılara su tasarrufu konusunda uyarılar yapmaya devam ediyor.

Başkent'in su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranında düşüş sürüyor. ASKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan verilere göre, Ankara'yı besleyen barajların toplam doluluk oranı yüzde 35'e, aktif baraj doluluk oranı ise yüzde 26,27'ye düştü.

ASKİ, Çamlıdere, Kurtboğazı, Kesikköprü, Eğrekkaya, Peçenek, Türkşerefli, Uludere, Akyar, Çubuk 2, Kavşakkaya ve Elmadağ Kargalı barajlarındaki su seviyelerinin azalması nedeniyle tasarruf çağrısında bulunuyor.

"TASARRUFU ALIŞKANLIK HALİNE GETİRELİM"

"Sürdürülebilir bir dünya için suyumuzu tasarruflu kullanalım" diyen ASKİ, "Su, doğada sınırsız bulunun bir kaynak değildir. Tasarrufu alışkanlık haline getirelim" açıklamasında bulundu.

Tasarruf bilinci oluşturmak isteyen ASKİ Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından düzenli olarak 'Pratik su tasarrufu yöntemleri'ni açıkladı. ASKİ, damlatan muslukların tamir ettirilmesi, halıların yıkanması yerine silinmesi, diş fırçalarken musluğun açık bırakılmaması, bulaşıkların makinede yıkanması ve meyve ile sebzelerin kapta yıkanması gibi uyarılarda bulunmuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.