Kahraman gaziler Ankara'da saygıyla anıldı!

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Beyazıt Yumuk, Gaziler Günü dolayısıyla anlamlı bir konuşma yaptı. Yumuk, konuşmasında Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini ve gazilerin bu süreçteki önemli rollerini vurguladı.

Kahraman gaziler Ankara'da saygıyla anıldı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Beyazıt Yumuk, Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde gazilerin oynadığı kritik rolü vurguladı. Yumuk, Sakarya Meydan Muharebesi'nden bugüne uzanan süreçte, şehitlerin ve gazilerin fedakârlıkları sayesinde ülkemizin bağımsızlığını koruduğunu belirtti. 19 Eylül'ün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanının verildiği ve gazilerin onur günü olarak kutlandığını hatırlatan Yumuk, tüm gazilerin gününü kutladı.

gazi3.jpg

''TÜRK MİLLETİNİN VAROLUŞ MÜCADELESİNDE DÖNÜM NOKTASI''

Beyazıt Yumuk, "1950'de kutlanmaya başlanan Gaziler Günü, Türk milletinin Anadolu'daki bin yıllık varlığını korumak için verdiği mücadelelerin hatırlanması açısından büyük önem taşımaktadır. 15 Mayıs 1919’da İzmir'e çıkan Yunan ordusunun işgaline karşı verilen bağımsızlık mücadelesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Sakarya Meydan Muharebesi'nde zaferle sonuçlanmış ve Türk milletinin varoluş mücadelesinde dönüm noktası olmuştur." ifadelerini kullandı.

Yumuk, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Türk ordusunun son savunma savaşı olduğunu ve Kurtuluş Savaşı'nın seyrini değiştirdiğini ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı verilmesiyle Türk milletinin kahramanlık destanının taçlandırıldığını belirtti.

gazi2.jpg

"ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN FEDAKÂRLIKLARIYLA BUGÜN ÖZGÜRCE YAŞIYORUZ''

Konuşmasında, şehit ve gazilerin fedakârlıklarına da değinen Yumuk, bu toprakların bağımsızlığı için canını ortaya koyan kahramanları anarak, "Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla bugün özgürce yaşıyoruz. Vatanımızı canları pahasına savunan bu kahramanlar asla unutulmayacak." dedi.

Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bugün de çeşitli tehditler altında olduğunu vurgulayan Yumuk, "Emperyalist devletler ve terör örgütleri ülkemizi bölmeye çalışsalar da Türk ordusu ve güvenlik güçlerimiz bu hain planları boşa çıkarmaya devam etmektedir." dedi.

Gaziler Günü’nün önemini hatırlatarak konuşmasını sonlandıran Yumuk, "19 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanının verildiği ve gazilerimizin onur günü olarak anılan bir gündür. Tüm gazilerimizin günü kutlu olsun" diyerek, vatan uğruna mücadele eden tüm şehit ve gazilere rahmet, hayatta olan gazilere ise sağlık ve mutluluk diledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.