Kalecik'te metan gazı patladı | Muhtar yaşananları anlattı

Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı Yüzbey Köyü Ardıç Mevkii'nde, define arayan kişiler tarafından meydana geldiği öne sürülen bir metan gazı patlamasında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Olay, köyün dağlık arazisinde meydana geldi.

Kalecik'te metan gazı patladı | Muhtar yaşananları anlattı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İddialara göre, B.S., T.T., N.Ö. ve C.C. isimli dört kişi, define bulmak amacıyla kazı yaparken bilinmeyen bir nedenden dolayı metan gazı patlaması yaşandı. Patlamanın ardından çevredeki kişiler durumu hemen yetkililere bildirdi. Bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

GÖZALTINA ALINDI

Patlama sonucu B.S. adlı kişi hayatını kaybederken, bir kişinin ağır yaralandığı öğrenildi. Hafif yaralı diğer iki kişinin ise tedavilerinin ardından gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

KÖY MUHTARI YAŞANANLARI ANLATTI

Olayın yaşandığı köyün muhtarı Hasan Doğan, yaşananları şöyle aktardı: “Balkonda oturduğum sıradaki karşı tarafta ışıkların yandığını gördüm. Jandarma ve sağlık ekiplerinin olduğunu tahmin ettik. Önce kaza olduğunu ve bir kişinin öldüğünü söylediler. Daha sonra öğrendik ki birileri kazı yaparken metan gazı patlaması olmuş. Bir kişi ölmüş, bir kişi yaralanmış ve iki kişi yakalanmış. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmış. Duyduğum kadarıyla define bulmak için kazı yapıyorlarmış. Daha önce de köyde kazı işleri oluyordu ama ölümlü bir olay olmamıştı.”

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, patlamanın nedenleri ve define arayan kişilerin kazı işlemlerindeki olası ihlaller detaylı bir şekilde inceleniyor.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.