Paten Eğitmeni Metin Özdemir: Paten, ruhsal ve bedensel bir terapidir

Ankara'nın kalbinde yer alan Altınpark Paten Pisti, 1994 yılında Metin Özdemir'in paten macerasına ev sahipliği yaptı. 43 yaşındaki Özdemir, o günden bu yana aktif olarak paten kullanmanın keyfini sürdürüyor. Paten yeteneklerini kendi çabasıyla geliştiren ve usta patencileri gözlemleyerek kendini eğiten Özdemir, şu anda Altınpark Paten Pisti'nde eğitmenlik yapıyor ve hafta sonları özel dersler veriyor.

Paten Eğitmeni Metin Özdemir: Paten, ruhsal ve bedensel bir terapidir
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Paten tutkusunun çocukluk yıllarına dayandığını belirten Metin Özdemir, o yıllarda TRT'de izlediği buz patinaj ve olimpik yarışmaların, kendisinde paten sevgisini alevlendirdiğini ve tesadüfen keşfettiği Altınpark Paten Pisti’nin onun için bir tutkuya dönüştüğünü belirtti.

Paten tutkusunu sadece kendisi için değil, başkalarına da aktarmayı amaçladığını belirten Özdemir, Altınpark Paten Pisti'nde eğitmenlik yaparak gençlere, çocuklara ve meraklılara paten sporunu sevdirmeye çalışıyor. Hafta sonları boş vakitlerini burada geçirdiğini söyleyen paten sevdalısı Özdemir, bu tutkuyu genç nesillere aktarmayı hedeflediğini söyledi.

PATEN: ÖZGÜRLÜĞÜN VE ZEVKİN SEMBOLÜ

Özdemir, “Paten dünyanın en iyi sporu. Hem zevkli hem de vücut geliştirmeye yönelik bir aktivite. Fiziksel olarak görünse de tamamen beyin ve vücut uzuvlarını kullanarak geliştirilebilen, eğlenceli bir spor dalı. Paten sürmek, stresten uzaklaşmanın, özgürlüğü yaşamanın ve enerji dolu bir yaşamın kapılarını aralıyor.” dedi.

2-2.jpg

ALTINPARK PATEN PİSTİ’NİN GEÇMİŞİ

Eğitmen Özdemir, “90'lı yıllarda Altınpark Paten Pisti, büyük bir rağbet görüyordu. Tribünlerde oturacak alanın olmaması ve pistin çevresinin tel örgülerle kaplı olması, o döneme damgasını vurmuştu. Usta patencilerin gösterileri, pistin popülerliğini artırırken, bu etkinliklerle paten sporu daha geniş kitlelere ulaşıyordu.” ifadelerini kullandı.

3-2.jpg

RUHSAL VE BEDENSEL TERAPİ

Metin Özdemir, patenin sadece fiziksel bir spor olmadığını, aynı zamanda ruhsal ve bedensel bir terapi olduğunu vurguluyor. Patenin insanı dünyevi sıkıntılardan soyutladığını ve kendini bulmasını sağladığını belirtiyor. Kendisi için patenin özgürlüğün sembolü olduğunun altını çizdi.

GENÇLERE DAVET

Başkentlileri paten kaymaya davet eden Özdemir, herkesin hayatında bir kez olsun patenin sunduğu keyif ve özgürlüğü tatması gerektiğini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.