Nallıhan'da Lavanta Hasadı Şenliği yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma ve yerli üreticiyi destekleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Nallıhan Belediyesi ve Nallıhan Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (NALTAB) iş birliğiyle Nallıhan’ın Yukarıbağ Mahallesi’nde Lavanta Hasadı Şenliği düzenlendi.

Nallıhan'da Lavanta Hasadı Şenliği yapıldı
Yayınlanma:

Nallıhan'da Lavanta Hasadı şenliği düzenlendi. Etkinlik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş’ın da katılımıyla büyük ilgi gördü. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin Gezici Çocuk Etkinlik Aracı da çocuklar için eğlenceli aktivitelerle alanda yer aldı.

501 BİN ADET LAVANTA FİDESİ DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, tarımsal üretim faaliyetlerini en çok destekleyen kurumlardan biri olduklarını vurguladı. Tüzün, “Hedefimiz; üreticilerin tarımsal üretimden korkmadan üretime devam etmeleri ve özellikle gençleri üretimde tutabilmek. Bu maksatla bitkisel ve hayvansal üretimlerin yanı sıra toprak ve su kaynakları geliştirme projeleri de yürütüyoruz. Birçok köyde yeni çeşmeler yaptık, yeni sulama projeleri gerçekleştirdik, göletler yapıyoruz ve temizliyoruz.” dedi.

abbetkinlik.jpg

Tüzün, gelecekte yaşanma ihtimali olan su ve gıda krizine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, Ankaralı üreticilere her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Lavanta üretiminin önemine değinen Tüzün, “Bugün burada küçük üreticilerin, tarımsal üretimde yoğun olarak kullanılamayan arazilerinin katma değerli ürünlerle değerlendirilmesinin en iyi örneklerinden birini yaşıyoruz. Burası 501 bin adet lavanta fidesiyle destekleniyor. Üçüncü yıldan sonra tam verime ulaşan lavanta fidelerinin ürettiği yağların kalitesi pazara çıkma seviyesine ulaşmıştır.” dedi.

LAVANTA EKİMİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEĞİYLE BAŞLADI

Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, lavanta ekiminin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle başladığını belirterek, “Bu lavanta ekimi gerçekten Büyükşehir Belediyemizle birlikte başladı. İnşallah daha da ileriye giderek, ekim sahalarını geliştirerek verimsiz toprakları verimli hale getireceğiz. Mansur Başkanımız ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanımızın destekleriyle Nallıhan’daki tarımsal ve hayvansal üretimi geliştirerek, ilçemize katma değer sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.