Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Ankara'da belediye başkanlarının selle imtihan "fotoğrafı"

Ankara'da belediye başkanlarının selle imtihan "fotoğrafı"

Ankara kuraklıkla imtihan olurken bu sefer sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Nisan ayının son haftasında Sincan, Kızılcahamam, Güdül gibi birçok ilçede vatandaşlar kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıktı. Ankara'nın kurak geçen günleri yerini sağanak yağış ve sele bıraktı.

Başkent Ankara, 30 Nisan akşamı sağanak yağış ve kuvvetli fırtınanın esiri oldu. Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günler öncesinden Ankaralıları sağanak yağış karşısında uyardı.

Kurumların uyarısını dikkate almaya çalışan vatandaşların bir kısmı kendince önlem alırken, gördük ki kurumlarda hâlâ ihmalkârlık devam ediyor.

Uzun yıllardır ihmal edilen Ankara'nın altyapısının yetersiz olduğunu, son birkaç günde yeniden görmüş olduk.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk olanları başta olmak üzere Yenimahalle, Keçiören, Mamak, Sincan, Kahramankazan ve Elmadağ gibi ilçelerde de selin etkisi büyük oldu.

ankara-sel.jpg

Ankara'da metrekareye düşen yağış miktarı ortalama 70 kilogram oldu. Başkent büyük bir yağışla karşı karşıya kaldı. Ankara'yı vuran selin ardından gözler belediyelere ve çiçeği burnunda başkanlara çevrildi.

Yağışın etkili olduğu akşam saatlerinde HaberTürk yayınına bağlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, personel ve ekipmanlarla ilgili istatistikleri açıkladı. Metrolarda yaşanan aksaklıklar eleştirileri de beraberinde getirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise CNNTürk yayınına telefonla bağlanarak ilçede çöken yol hakkında, "Orası 30 yıldır sürekli çöküyor, altında bir şey var ama ne olduğunu bilmiyoruz. ABB en az 20 kere burada iyileştirme yaptı." dedi. Bu sözler, sosyal medyada "Yıllardır belediye başkanlığı yapan bir isim bunu nasıl söyler?" şeklinde çokça tartışıldı.

veli-sani.jpg

ELLER CEPTE!

Ankara'yı vuran selin ardından ilçe belediye başkanları da çizmeleri ve yağmurluklarını giyip sahaya indi. Başkanlar sahaya indi ama paylaşılan fotoğraflar dikkat çekti.

Mamak Belediyesinin resmi sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğraflarda Başkan Veli Gündüz Şahin'in elleri cebinde olması eleştirileri de beraberinde getirdi. Bu tür fotoğraflar yapılan işi gölgede bırakırken, iletişim dili ve halkla ilişkilerin önemini bir kez daha hatırlattı. Bazen doğru eylemler yanlış görsellerin kurbanı olabiliyor.

ahinn.jpg

Istakoz, Maldivler ve saat olaylarında nasıl ki iktidar partisinin milletvekilleri tarafından paylaşılan fotoğraflar gündem oluyorsa; belediye başkanlarının yaptığı her eylem ve paylaştığı her fotoğraf da hem haber hem de yazı konusu olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi