Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara’nın seçim gölgesinde gözden kaçmayan notları…

Ankara’nın seçim gölgesinde gözden kaçmayan notları…

Hayat sadece seçimden ibaret değil. Hatta yaşananlara bakılırsa, seçim; hayatı zorlaştıran, sinir ve moral bozan bir ortam oluşturduğu için de can sıkıcı. Buna rağmen baskın bir karakteri vardır; her şeyi gölgede bırakır...

Biz gazetecilerin en büyük şansı, sosyal medya platformlarını dikkate almazsak haberi ilk gören ve size sunulmasını sağlayanlarız. Bunun için bazı konuları hatırlatmakta fayda var…

TARIM EN ÖNEMLİ KONUMUZ; GELECEĞİMİZ..

Seçimle yatıp seçimle kalkarken başta Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ilçe belediyeleri önemli hizmetler gerçekleştiriyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın en çok önem verdiği konulardan biri olan tarıma / çiftçiye destek konusunda o kadar çok proje ve uygulama var ki en son kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla ‘Tarımsal Sulama Göleti ve İletim Hattı Projesi’ hayata geçirildi. Böylece, ABB Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı; 55 bin metreküp hacme sahip sulama göleti yapıp, 5 bin metre de tarımsal sulama borusu döşeyerek Haymana’da bulunan 1500 dönümlük kuru tarım alanında sulu tarıma geçilmesini sağladı.

Bu ve benzeri projeler geleceğin Ankara’sı, Türkiye’si ve dünyasını daha yaşanır kılma adına çok önemli…

ANKARA İLÇELERİ TARIM VE HAYVANCILIĞI UNUTMUYOR

İlçelerde de Ankaralı çiftçiye katkı ve bereket, hayvancılıkla uğraşanlara destek çalışmaları sürüyor…

*Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, unutulmaya yüz tutmuş yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla ata tohumlarından üretilen fideleri dağıttı, arıcılık kursu düzenledi.

*Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın girişimleriyle ilçeli çiftçilere fide dağıtımı gerçekleşti.

*Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Karşıyaka Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte bolluk ve bereket için yağmur duasına çıktı.

*Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçedeki 74 çiftçiye yüzde 50 hibeli damızlık koç dağıtımı yaptı.

TARTIŞILAN ANKARA KALESİ VE ANKARA TURİZMİ…

Ankara Kalesi, kentin hazinelerinden… Zaman zaman çatlakları, ulaşım ve otopark sorunları ile de gündeme geliyor. ABB’nin servis ettiği son haberlerden biri, kent turizmine katkı anlamında önemli; Kale sokaklarında süren çalışmaların yanında, evlerin restorasyonları sürüyor. Ankara Kalesi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin doğru bilgiye kolayca ulaşabilmesi amacıyla yapılan danışma ofisi de hizmete açıldı. Artık gelen turist sağa sola bakmadan profesyonel destek alabilecek.

ANKARA KENT KONSEYİ’NDE HAYATİ MESELE!..

Ankara Kent Konseyi, insan odaklı proje, öneri ve etkinlikleriyle öne çıkan bir sivil toplum oluşumudur. Gönüllük esaslı çalışmasıyla topluma yararlı olmaya çalışan AKK, Engelliler Haftası kapsamında deprem ve engellilik konulu Afet Farkındalık Eğitimi düzenleyerek çok önemli bir konuya daha dikkat çekti. Afetler ülkesi olan Türkiye’de toplumun önemli bir bölümünü oluşturan engelli bireyler için afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı ve katılımcılara belge verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi iş birliğiyle başlatılan Çocuk Hakları seminerleri de takdirle anılması gereken hizmetlerden.

ONLAR YAPSIN, BİZ YAZALIM

Burada adlarını ve yaptıkları işleri tek tek anmak mümkün olmadığı için tüm ilçe belediyelerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza Ankara’ya kattıkları değer, başkentlilere sundukları hizmet için herkes adına teşekkür ediyorum.

anadolugazete.com.tr olarak tüm bu güzel gelişmeleri sizlere duyurmaya çalışıyoruz. Bu bizim görevimiz; yeter ki onlar hizmet üretsin…

28 Mayıs seçiminin ardından Ankara’yı ve startı verilecek yerel seçim sürecini daha yakından takip edeceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi