Kırşehir'de sağlıklı hayat merkeziyle 14 kilo verdi!

Kırşehir'de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezi, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen vatandaşların umut kapısı olmaya devam ediyor.

Kırşehir'de sağlıklı hayat merkeziyle 14 kilo verdi!
Yayınlanma:

Diyetisyen desteği ile uyguladığı program sayesinde 85 kilodan 71 kiloya düşen Gündüz, sağlıklı yaşamın kapılarını aralayan bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Fazla kilolarının kendisini rahatsız ettiğini belirten Gündüz, "Aç kalmadan kilo vermek benim için büyük bir mutluluk oldu. Kilolarımın ciddi sağlık sorunlarına yol açmasından endişe ediyordum. Ancak Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvurduktan sonra, kilolarımdan kurtulacağıma inandım" dedi.

KALICI VE SAĞLIKLI KİLO KAYBI

Gündüz'e uygulanan yöntemi anlatan diyetisyen Servet Bıyıklı, verilen kilonun büyük bir kısmının yağ dokusundan oluştuğunu belirtti. Bıyıklı, "Hastamızın toplamda verdiği 14 kilonun 12 kilosu yağ dokusundan oluşuyor. Bu da, kalıcı bir zayıflama süreci için oldukça önemli. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak, hastada yaşam tarzı değişiklikleri oluşturduk. Kontrollerini düzenli olarak yaptık ve 3-4 haftalık periyotlarla hastanın durumu yakından takip ettik" ifadelerini kullandı.

YAĞ YAKIMI SAĞLIYOR

Merkezde uygulanan diyetin yanı sıra fizyoterapist eşliğinde yapılan spor ve egzersizlerin de kilo verme sürecinde büyük rol oynadığını belirten Bıyıklı, "Sağlıklı Hayat Merkezi'nde aç kalmadan, ancak düzenli fiziksel aktivite yaparak kilo verildiği için, hastalar motivasyonlarını kaybetmeden yağ yakımı sağlıyorlar" dedi.

UMUT IŞIĞI OLUYOR

Sağlıklı Hayat Merkezi, sunduğu bu tür hizmetlerle sağlıklı yaşamı teşvik ederken, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Hülya Gündüz'ün başarıyla sonuçlanan bu süreci, kilo vermek isteyen diğer vatandaşlara da umut ışığı oluyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.