Yozgat Valisi Özkan, seymenleri ksıkandırdı

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslararası Sürmeli Festivali, çeşitli etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.

Yozgat Valisi Özkan, seymenleri ksıkandırdı
Yayınlanma:

Festivalin 3. gününde, Ankara Kulübü Derneği seymen ekibinin gösterileri büyük ilgi gördü. Seymen ekibinin misket oyununa eşlik eden Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, performansıyla büyük beğeni topladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Seymen ekibinin misket oyunu davetini kırmayan Vali Özkan, sahneye çıkarak büyük bir ustalıkla bu geleneksel oyuna ayak uydurdu. Ankaralı olmanın verdiği avantajla, sergilediği misket oyununda seymenlere taş çıkartacak bir performans sergileyen Vali Özkan, büyük alkış aldı. Vali Özkan, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Belediye Başkanımıza, emek veren personellere ve Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim emek verenlerden ve sizlerden razı olsun. Gönlünüz şen, gününüz şenlik olsun," dedi.

Festivalin bir diğer önemli etkinliği ise Ezginin Günlüğü'nün sahne performansıydı. Grup, dinleyicilerine unutulmaz bir akşam yaşattı. 'Aşk Bitti', 'Kadıköy', 'Ebruli' gibi unutulmaz şarkıların yanı sıra 'Leyla' ve 'Gemi' gibi önemli eserleri de repertuarında bulunduran Ezginin Günlüğü, performansıyla Yozgatlı müzikseverlerden tam not aldı. İki saat süren konserde, şarkılara dinleyiciler hep bir ağızdan eşlik etti.

Ezginin Günlüğü'ne festivaldeki katkılarından dolayı teşekkür eden Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “En uzun soluklu ve çizgisini hiç bozmayan bu güzel gurubu Yozgat’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Kendilerini canlı izlemek çok daha keyifliymiş. İnşallah başka programlarda da burada misafir etmek isteriz,” şeklinde konuştu.

Festival, DJ Kıvoo'nun enerjik performansıyla sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.