Yozgat’ta 23. Uluslararası Sürmeli Festivali tamamlandı

Yozgat’ta bu yıl 23.sü düzenlenen ve 4 gün süren Uluslararası Sürmeli Festivali, renkli ve coşkulu anlarla tamamlandı. Festivalin son gününde Yozgat’ın tanınmış sanatçısı Mümin Sarıkaya ve Karadeniz müziğinin sevilen grubu İmera sahne aldı.

Yozgat’ta 23. Uluslararası Sürmeli Festivali tamamlandı
Yayınlanma:

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalık, sanatçıların performansına büyük ilgi gösterdi. Özellikle Mümin Sarıkaya’nın “Ben yoruldum hayat” parçası ve Grup İmera’nın canlı performansları, festival alanında unutulmaz anlar yaşattı. Konser sırasında vatandaşlar, telefon ışıklarıyla atmosferi daha da renklendirerek görsel bir şov sundu.

Festivalin kapanışında konuşan Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, dört gün süren etkinliğin Yozgat için büyük bir değer taşıdığını belirtti. Başkan Arslan, “Sürmeli Festivalimizi tamamladık ve Yozgat olarak bu festivalde farklılığımızı ortaya koyduk. Türkiye’nin en özel gruplarından birini burada ağırladık. Eleştiriler olsa da biz yolumuza devam edeceğiz ve halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Ağustos ayında da konserlerimiz sürecek” dedi.

Başkan Arslan, festivalde emeği geçen Mümin Sarıkaya ve Grup İmera’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, Yozgat’ın müzik ve kültürel etkinlikler konusundaki kararlılığını vurguladı.

Festivalin sonunda, Grup İmera’nın türkü isteğini kırmayan Başkan Arslan, Yozgat’a özgü “Sürmeli” türküsünü seslendirerek, katılımcıları mest etti. Festival, hem Yozgat halkı hem de katılımcılar için keyifli ve unutulmaz bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.