Yozgat'ta asansörlere kırmızı etiket vuruldu!

Yozgat Belediyesi, şehir merkezinde asansörlerin güvenliğini sağlamak amacıyla yoğun denetim çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz ay yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasının ardından denetimler sıklaştırıldı.

Yozgat'ta asansörlere kırmızı etiket vuruldu!
Yayınlanma:

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personelleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, periyodik bakım ve kontrolleri yapılmayan, kullanımı güvensiz olan asansörleri tespit ederek kırmızı etiket uyguluyor. Son bir ayda yaklaşık 300 asansöre kırmızı etiket vuruldu. Kırmızı etiket verilen asansörler, belirlenen süre içerisinde güvenli hale getirilmezse mühürlenerek hizmet dışı bırakılıyor.

ARSLAN “YÖNETİM BOŞLUĞU VAR”

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, denetimlerin önemine vurgu yaparak, “Aslında rutin olarak bütün apartmanların asansörlerinin kontrolleri yapılıyor. Ancak maalesef büyük bir yönetim boşluğu var. Apartman sakinleri ve yönetim bu konu üzerinde yeterince durmuyor. Bu da büyük bir sorumluluk altına girilmesine neden oluyor. Yapılan uyarılara rağmen bazı apartmanlarda kırmızı etiketler sökülerek asansörler kullanıma açılıyor. Oysa yapılması gereken çok basit, asansörlerin bakımlarını yaptırmak,” dedi.

BELEDİYE DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

Belediye ekipleri, bina sorumlularını düzenli bakım ve periyodik kontrollerin yapılması konusunda uyarıyor. Ayda bir kez bakım yapılması ve yılda bir kez periyodik kontrollerin gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyor. Belediye, denetimlerin ve gerekli çalışmaların sıklıkla devam edeceğini ve vatandaşların güvenliği için titizlikle çalışacaklarını belirtti.

YOZGAT HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.