Esra Sarı

Esra Sarı

Dolar 30 lirayı geçer mi?

Dolar 30 lirayı geçer mi?

Döviz kurundaki yükseliş bir türlü durdurulamıyor. Her gün zirveyi biraz daha yukarı taşıyan döviz kurları bu sabah bir kez daha rekor tazeledi. Bu sabah tüm döviz kurları bir kez daha rekor kırdı. Dolar bugün 22 liraya dayandı. Euro ve Sterlin’den de yeni rekorlar gelmeye devam etti. Türk lirasının düşüşü bir türlü durdurulamıyor.

Seçimlerin geride kalıp, yeni bir dönemin başlamasıyla birlikte Türk lirasının aşağı yönlü hareketi daha da hızlandı. Türk lirası bu sabah da en zayıf gelişen ülke para birimleri arasında yer aldı. Maalesef TL'nin düşüşü bir türlü engel olunamıyor.

Seçim öncesinde yapılan tahminler doların yükseleceğini öngörmüştü fakat geldiğimiz tablo itibarıyla orta vade beklenen 24-26 lira seviyelerine doğru hızla ilerlendiği görülüyor. Akıllarda artık tek bir soru var: Dolar 30 lira seviyesini geçer mi, geçmesi mümkün mü? Bu sorunun cevabı önümüzdeki aylarda belli olacak.

Yeni gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ise çok iş düşüyor. Hatta kabinedeki en zor görev şu an için Şimşek'in diyebilirim. Çünkü gündemde masada konuşulan tek bir konu var artık: ekonomi.

Bu yüzden Bakan Şimşek'in önümüzdeki günlerde icraatı merakla bekleniyor. Bakalım Şimşek doların yükselmesine engel olabilecek mi?

Buradan da Sayın Şimşek'e yeni görevi hayırlı olsun ve kolaylıklar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esra Sarı Arşivi