Esra Sarı

Esra Sarı

Seçimden sonra ekonomide neler olacak!

Seçimden sonra ekonomide neler olacak!

Türkiye’nin gündemi seçim. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki lider yüzde 50’yi geçemeyince tekrardan seçime gidiliyor.28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin yapılmasına sayılı günler kaldı. Türkiye yeniden sandık başına gidiyor. Dolayısıyla halkın gündemi de seçim.

Seçime giderken iki liderde birçok seçim vaadinde bulunuyorlar. Seçim vaadinde bulunuyorlar ancak vatandaşlar ekonominin gidişatından endişeli. Bir vatandaş olarak ben de seçimden sonra ülkenin “ekonomisini” merak ediyorum. Çünkü birçok ekonomist seçimden sonra döviz kurunda ve altında artış yaşanacağına işaret ediyor ve vatandaşları uyarıyorlar.

Evet ben de seçimden sonra yaşanacakları merak ediyorum. Özellikle ekonomik istikrar sağlanabilecek mi merak ediyorum?

Son 2 yıldır ülkemizde enflasyon sürekli artıyor ve bunun önüne bir türlü geçilemiyor. Türkiye birçok hammaddeyi ithal eden bir ülke. Döviz kurundaki artış direkt olarak otomotivden gıdaya birçok kalemi etkiliyor. Dolayısıyla açlık ve yoksulluk oranı da artıyor.

Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırı enflasyon ve yüksek kur nedeniyle giderek artıyor.

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) nisan ayı verilerine göre; açlık sınırı 9 bin 814 lira olurken, yoksulluk sınırı ise 33 bin 948 lira olarak gerçekleşti. Seçimden sonra açlık ve yoksulluk sınırı artar mı yoksa azalır mı? İşte çoğu ekonomistin ya da uzmanın derdi bu. Eğer açlık ve enflasyon gittikçe artarsa 2 yıl sonra seçimin yeninden tekrarlanabilir.

Umarım en kısa süre içinde ülkemizde ekonomik istikrar sağlanır ve en azından vatandaşlar temel gıda ürünlerini almakta zorluk çekmezler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esra Sarı Arşivi