Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara’dan Türkiye’nin yorulmayan gündemine bakış

Ankara’dan Türkiye’nin yorulmayan gündemine bakış

Türkiye için her birimizin ayrı ayrı düşüncesi, beklentisi, şikâyeti ya da memnuniyeti var. Biz gazeteciler için ise en büyük avantajlarından biri şüphesiz ‘gündem’ sorunu yaşanmaması. “Şükür; seçim öyle ya da böyle bitti” diyoruz ama memleketin gündemi de dinmiyor, yorulmuyor, dur durak bilmiyor…

MERKEZ BANKASI’NIN İLK KADIN BAŞKANI OLABİLİR

Dün akşam televizyon ekranlarındaki tartışma programları bunun en önemli göstergesi oldu. Moderatörler sık sık yayını kesmek zorunda kaldı ve son dakika haberlerini duyurdu.

Ülkemizin en önemli kurumlarına yeni atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla gerçekleşen atamalarla; MİT, Genelkurmay Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Savunma Sanayii Başkanlığı’na yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylece yeni kabinede görev alan isimlerden boşalan makamlara da yeni görevlendirmeler yapılmış oldu.

MİT Başkanlığı görevine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever, İstanbul Valiliği görevine Gaziantep Valisi Davut Gül, Savunma Sanayii Başkanlığı’na ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ile son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına da Akif Çağatay Kılıç atandı.

Bu arada, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in atanmasının ardından, ‘En genç finans profesörü’ olarak nitelendirilen Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olacağı yönündeki haberler de heyecan yarattı. Hafize Gaye Erkan, ABD’den Ankara’ya geldi bile. Bu beklenti gerçekleşirse, Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan olacak.

“GÖRÜNMEZ EL” HAKAN FİDAN

Biz topraklarımızda Mehmet Şimşek’i konuşurken dünyanın gözü ise Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan’da… Yapılan yorum ve analizlerden en çarpıcı olanı Forbes Dergisi’ndeki makaleydi. Dergi, “Görünmez el” dediği Fidan’ın bakanlığını, “Türkiye’nin istihbarat şefi bir numaralı diplomat oldu” şeklinde aktardı ve “Herkes, Hakan Fidan’ın zekasını ve stratejik hünerlerini tanıyor” diye de ekledi.

Biz içeride olur/olmaz tartışmaların içine girerken onlar diyor ki: “Fidan şimdi adını gazetelere yazdıracak, harekete geçirdiği olağanüstü süreçleri onaylayacak, istihbarat toplama ve politika belirleme arasındaki boşlukta köprü kuracak.”

SİYASETTEN SPORA YOĞUN GÜNDEM

Yukarıda özetlediğim gelişmelere; yeni kabinenin bugün toplanacak olmasını ve çok önemli konuları görüşeceğini, CHP’nin belli olan yeni MYK üyelerini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’deki değişime öncülük etme iddialarını, tüm bu gelişmeler arasında güme giden Burak Yılmaz’ın futbolu bırakmasını, Galatasaray’ın şampiyonluğu kadar ligi Fenerbahçe’nin mi Beşiktaş’ın mı ikinci bitireceği gibi daha birçok konuyu da katarsanız; Türkiye’nin gündem çılgınlığını görmeniz mümkün olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi