BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail'in Gazze'deki saldırısına sert tepki: "Gazze'de güvenli hiçbir yer yok"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ordusunun Gazze'nin Han Yunus bölgesindeki El-Mevasi'de sivillerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıyı sert bir şekilde kınadı. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Guterres'in saldırıya ilişkin yaptığı açıklamayı kamuoyuyla paylaştı.

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail'in Gazze'deki saldırısına sert tepki: "Gazze'de güvenli hiçbir yer yok"
Yayınlanma:

Guterres, İsrail'in Han Yunus'ta "güvenli" olduğu iddia edilen El-Mevasi bölgesindeki yerlerinden edilmiş sivillerin barındığı çadırlara düzenlediği hava saldırılarına dair derin endişe duyduğunu belirtti. Saldırının ardından yapılan incelemelerde en az 40 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

BM Genel Sekreteri, "Yoğun nüfuslu bölgelerde ağır silahların kullanımı kabul edilemez," ifadesini kullanarak, İsrail'in Filistinli sivilleri buraya güvenli olduğu gerekçesiyle yönlendirdiğini belirtti ve "Gazze'de güvenli hiçbir yer yok" dedi. Guterres, acil bir ateşkes çağrısında bulunarak, esirlerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep etti.

İsrail savaş uçaklarının Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi bölgesine düzenlediği üç füze saldırısının ardından bölgedeki sivillerin yaşadığı büyük kayıplar dikkat çekti. BM Genel Sekreteri, uluslararası toplumdan bu tür saldırılara karşı daha etkin önlemler alınmasını istedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.