Husiler bu kez ABD savaş gemisini hedef aldı

Yemen'deki İran destekli Husiler, Aden Körfezi ve Babu'l Mendeb Boğazı'nda bir ABD savaş gemisine yönelik başarılı bir saldırı gerçekleştirdiklerini ve aynı bölgede seyreden 2 ticari gemiyi geri çekilmeye zorladıklarını duyurdu.

Husiler bu kez ABD savaş gemisini hedef aldı
Yayınlanma:

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Gazze'ye destek amacıyla ve aynı zamanda ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık olarak Aden Körfezi ve Babu'l Mendeb Boğazı'nda ABD savaş gemileriyle çatışmaya girdiklerini ileri sürdü.

Seri, bölgede ticari gemileri koruyan ABD savaş gemileri ile yaşanan çatışmanın 2 saatten fazla sürdüğünü belirtirken, "Bir ABD savaş gemisini hedef aldık ve 2 ticari gemiyi de geri çekilmeye zorladık." ifadesini kullandı.

Seri, saldırılarını balistik füzelerle gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, ABD savaş gemilerinin direnişine rağmen bazı füzelerin hedeflerine ulaştığını iddia etti.

Husilerin askeri sözcüsü, Kızıldeniz'deki saldırılarını devam ettireceklerini açıkladı.

Öte yandan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Husilerin Aden Körfezi'nde seyreden bir ABD bayraklı ticari yük gemisine karşı gerçekleştirdiği saldırıda yerel saatle 14.00 civarında 3 gemisavar balistik füze fırlattığını açıklamıştı. CENTCOM, füzelerden ikisinin USS Gravely askeri gemisi tarafından etkisiz hale getirildiğini, diğerinin ise denize düştüğünü belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.