İsrail ordusu Lübnan'da füze deposunu hedef aldı: İsrail kara saldırısına hazırlanıyor iddiası

İsrail ordusu, Lübnan'daki tek havalimanı olan Uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınında bulunan Hizbullah’a ait bir uçaksavar füze deposunu hedef aldığını duyurdu. İsrail'in "Karadan sınırlı işgal" için hazırlandığı iddia edildi.

İsrail ordusu Lübnan'da füze deposunu hedef aldı: İsrail kara saldırısına hazırlanıyor iddiası
Yayınlanma:

Ordu, bu tesisin havalimanına yalnızca 1,5 kilometre mesafede olduğunu belirtti. Son günlerde, İsrail savaş uçakları Hizbullah’ın hava savunma birimlerine ait diğer tesisleri de hedef alarak saldırılarına devam etti.

ABD’li bir yetkili, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen görüşmelerin ardından İsrail’in Lübnan’a planlanandan daha sınırlı bir kara saldırısına her an başlayabileceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Yetkili, İsrail’in Lübnan'ın güneyine yönelik daha küçük baskınlar yaptığını ve bu bölgede Hizbullah’a ait altyapı tesislerini hedef alacağını ifade etti. Bununla birlikte, İsrail'in 2006 yılındaki gibi kapsamlı bir işgale hazırlanmadığını vurgulayarak, saldırıların sınırlı olacağını kaydetti. Ancak, sınırlı bir saldırının daha büyük bir çatışmaya dönüşme potansiyeli olduğu konusunda endişelerini İsrailli yetkililere aktardıklarını da sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler (BM) ise Lübnan'daki gelişmelerden endişeli ve ülkede herhangi bir kara saldırısı istemediklerini bildirdi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Antonio Guterres’in durumu derin bir endişeyle izlediğini ve taraflara itidal çağrısında bulunduğunu belirtti. BM, Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının uygulanması gerektiğinin altını çizerken, sahada yaşanan çatışmanın sivilleri en çok etkileyen unsurlardan biri olduğuna dikkat çekti. Dujarric, Lübnan'da acil yardım çağrısında bulunarak, insani kriz çerçevesinde 1 milyon kişinin ihtiyaçlarını karşılamak için destek sağlayacaklarını açıkladı. Genel Sekreter’in, çatışmanın tırmanmasını önlemek için yürütülen diplomatik çabaları sürdüreceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.