İsrail'dan Hizbullah'a saldırı: 3 kilit ismi öldürüldü!

İsrail ordusu, Güney Beyrut'ta Hizbullah'a ait bir istihbarat karargahına düzenlenen hava saldırısında üç kilit ismi hedef alarak öldürdüğünü açıkladı. Ordu tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıda, Elhag Abbas Salameh, Racha Abbas Icha ve Ahmed Ali Hasin adlı Hizbullah üyeleri hayatını kaybetti. Bu isimlerin örgütün istihbarat birimi içinde önemli rollere sahip olduğu ifade edildi.

İsrail'dan Hizbullah'a saldırı: 3 kilit ismi öldürüldü!
Yayınlanma:

İsrail’in Hizbullah hedeflerine yönelik saldırıları, sadece Güney Beyrut ile sınırlı kalmadı. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, ülkenin güneyindeki Nebatiye ve Sur kentlerine de hava saldırıları düzenledi. Nebatiye’nin Kessar Zater Mahallesi'nde gerçekleştirilen saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, Sur kentine bağlı Burc Rahhal beldesindeki bir eve yapılan saldırıda 2 kişi öldü.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR: SRİFA VE KEFER DUNİN HEDEFTE

İsrail ordusu, aynı gün içerisinde Lübnan’ın Sur kentine bağlı Srifa bölgesi ile Nebatiye'nin Bint Cubeyl ilçesine bağlı Kefer Dunin köyüne de hava saldırıları düzenledi. İlk belirlemelere göre bu saldırılarda 5 kişi yaşamını yitirdi. Ölü sayısının artabileceği belirtilirken, Lübnan genelinde tansiyonun yükseldiği bildiriliyor.

BÖLGEDEKİ GERİLİM TIRMANIYOR

İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim, son günlerde sınır ötesi saldırılarla giderek tırmanırken, İsrail'in düzenlediği hava operasyonlarının, Lübnan’daki sivil kayıplara da yol açtığı kaydedildi. Lübnan’da artan ölümler ve devam eden saldırılar, bölgedeki huzursuzluğu derinleştirirken, uluslararası topluluklar bu gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.