Kızı Gazze'de esir olan İsrailli babadan hükümete eleştiri

İsrailli esir yakınları "136 İsrailli esirin cesetlerinin torbalar içinde getirilmesi, hiçbir zaferin parçası sayılamaz" diyor.

Kızı Gazze'de esir olan İsrailli babadan hükümete eleştiri
Yayınlanma:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki ikametgahının önünde çadır kuran esir yakınları, hükümeti güvenlik önlemlerindeki başarısızlıkla suçlayarak, Gazze Şeridi'nde tutulan 136 İsrailli esirin acilen kurtarılması için bir anlaşma yapılması çağrısında bulundu. İsrail ordusunun verilerine göre, bu esirlerin aileleri ve toplumun önemli bir kısmı, hükümetin esirlerin durumuna ilgisiz kaldığını ve kurtarma çabalarını yetersiz bulduklarını ifade etti.

Netanyahu'nun evinin önünde akşam saatlerinde kurulan çadırlarda toplanan esir yakınları, sosyal medya hesapları ve basın aracılığıyla yaptıkları paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu süreçte, hükümetin özellikle 7 Ekim'deki olayda başarısız olduğunu savunan esir yakınları, güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu iddia ediyor.

Eylemi "Artık zaman tükendi" başlığıyla duyuran aileler, konuşmalarda Netanyahu liderliğindeki hükümeti eleştirerek vergilerini ödediklerini, ülkeleri için askerlik hizmeti yaptıklarını ve çocuklarını askere gönderdiklerini belirtiyor. Ancak, bu hizmet ve ödenen vergilere rağmen hükümetin, vatandaşlarına yeterli koruma sağlamadığını ifade ediyorlar.

Esir yakınlarından John Polin, kızının 107 gündür Gazze Şeridi'nde esir tutulduğunu dile getirerek, hükümetin 7 Ekim'deki hayal kırıklığını düzeltmesi ve esirlerin tamamının sağ salim kurtarılmasını talep ediyor. "136 İsrailli esirin cesetlerinin torbalar içinde getirilmesi, hiçbir zaferin parçası sayılamaz" diyerek hükümete çağrıda bulunan Polin, Hamas ile anlaşma yaparak esirleri güvenli bir şekilde evlerine döndürmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.