Fabrika ayarlarına dönmek
Milli görüş geleneğinden gelen partilerin bu günkü halden memnun olmayanların sıkça dile getirdikleri “fabrika ayarlarına dönelim” lafı eskiye özlemi anlatır. Eskinin bağlılığının artık olmadığını düşünerek o özlemi dile getirirler. Önce “fabrika ayarları ne zaman bozuldu” ona bakmalıyız.
Sayın Cumhurbaşkanı, 2002 yılında “milli görüş gömleğini çıkarttık” demişti. Yani fabrika artık o gömleği imal etmiyordu. Fabrika kapandı. Çünkü gömleği giyenler artık çıkartmışlardı. İşte fabrika ayrı da değil fabrika yok oldu o zaman. Eğer eski ayarlara dönülecekse 2002 ayarlarına dönülebilir. Daha eskisi şimdilerde yeni yeni filizlenen dört ayrı guruptan oluşan fabrika olmasa da atölye mahiyetindeki bu hareketler büyür güçlenir de bir güç birliği ile fabrikaya dönüşürse işte o zaman fabrika ayarlarını eskiye göre ayar yapmaktan söz edilebilir.
Fehmi Koru, “Fabrika ayarları 2013’ten itibaren bozulmaya başladı.2017’den sonra da tamamen bozuldu” diye yazıyor. Eğer eski milli görüş ise kastedilen o ta 2002 ‘de yok oldu bozulmadı. Şimdi partinin ayarları bozuldu diyorsanız ona katılmak biraz zor olsa da mantıklı olabilir. Bana göre bu tarihleri öze dönüş farkında oluş ve yeniden dirilişin zamanıdır. Milli olan özüne sahip çıkanlar için bu gayet sarihtir.
AK Part’yi tenkit eden eski milli görüşçüler “gömlekçiler” veya “gömlek değiştirenler” diye alaycı bir üslupla tenkit ederler. Ancak unuttukları şey alay ettikler tenkit ettikleri hareketten tanıdıkları veya tanıdığının tanıdıkları vasıtasıyla hepsinin çocukları iş sahibi, aş sahibi ve imkan sahibi makam sahibi oldular. Onların mahallesinde ne işsizlik var ne yoksulluk var ne makam ve mevkyie ulaşamamazlık var. Teşekkür edecekleri yerde tenkit ediyorlar.
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gidenlerin arkasından konuşmayınız” sözünün üzerinde gelecek yazımızda duracağım. Ayrıca yeni gelişmeler üzerinde de fikir jimnastiği yapacağım.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.